Електровелосипед Stout, який президентові України Володимиру Зеленському подарувала лідер Естонії Керсті Кальюлайд, варто 2490 євро. При цьому електровелосипед мера Києва Віталія Кличка GoCycle G2 коштує $4200.

Відомо, що подарунок президента Естонії є однією з кращих марок свого класу. Він виготовлений компанією Ampler Bikes, штаб-квартира якої розташована в Берліні.

Діапазон використання без підзарядки в залежності від місцевості становить 45-100 км. Мотор розрахований на потужність 250 Вт, що в сумі дає 48 кінських сил.

Володимир Зеленський, Офіс президента
Володимир Зеленський, Офіс президента

Також електровелосипед можна підключити до смартфону і так змінити налаштування двигуна. У нього є два ліхтаря спереду і один ззаду. Для повної зарядки йому потрібно 2,5 години.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Електровелосипед спеціально для президента України прикрасили написом To President of Ukraine H. E. Mr.. Volodymyr Zelenskiy.

Володимир Зеленський, Офіс президента
Володимир Зеленський, Офіс президента

Подарунок Володимиру Зеленському доведеться занести в свою декларацію за правилами українського законодавства. Адже якщо негрошовий подарунок має більшу вартість, ніж 5 прожиткових мінімумів.

Проте швидше за все Зеленський не буде його вносити в декларацію, але і користуватися ним не зможе, так як процес обміну подарунками відбувався між главами країн в рамках протоколу зустрічі і велосипед відправиться в музей подарунків прездента.

Віталій Кличко, фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko
Віталій Кличко, фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko

Нагадаємо, Кличко примчав розбиратися з терористом на "лісапед", українці вмирають зі сміху.

Як повідомляв Знай. ua, президент Естонії подарувала Зеленському головний атрибут серіалу "Слуга народу"

Також Знай. ua писав, що Шварценеггера засікли з Гретою Тунберг за незвичним заняттям.