Народний депутат України від президентської партії "Слуга народу" Ірина Верещук стала гостем журналіста Юрія Романенка, де у великому інтерв'ю розповіла про атмосферу у фракції і про земельне питання, яке в даний момент викликає багато суперечок.

Про це стало відомо завдяки інформації порталу "Хвиля".

Ірина Верещук, Главком
Ірина Верещук, Главком

-Перше питання таке. Як змінилися ваші уявлення про велику політику, коли ви опинилися всередині Верховної Ради на таких топових позиціях?

"Дві великі різниці, як кажуть в Одесі. Дійсно, потроху змінюється, і не в кращу сторону моє уявлення про велику політику. Я зрозуміла все-таки, що проблема великої політики навіть не в тих політиках, а в тій системі, яку, на жаль, ми з роками не змогли змінити. Змінити, знищити, ліквідувати — як ви тільки не називайте, але система працює, і ми тільки там гвинтики. Гвинтики, які в тій чи іншій мірі, хтось більшою, хтось меншою.", - відповіла Ірина Верещук.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

-Що ви відчуваєте у фракції? Чи побачимо ми в Нормандії деякі моделі. Я розумію, що не все влада може показати, тому що це було б нерозумно з точки зору логіки проведення переговорів. Але ось на що може піти зараз Україна і президент в цій боротьбі в рамках Нормандського формату?

"Проходило засідання комітету з нацбезпеки. І у нас була гаряча дискусія між членами комітету і Рухом опору капітуляції "Ні капітуляції". До нас на комітет прийшли пан Огризко, пан Василенко, пан Зісельс, які, власне, представили свою доктрину, як вони це бачать, як вони розуміють питання "ні капітуляції". Також був представник Офісу Президента пан Єрмак. У свою чергу пан Єрмак, пояснив, що інших угод немає, і вони підписувалися не чинною владою, зовсім не президентом Зеленським, ну і звичайно не паном Єрмаком, який сьогодні готує візит в числі інших, в групі до Нормандскому формату в Парижі. Отже, якщо я правильно зрозуміла пана Єрмака, то в Парижі, обговорюватимуться ті угоди на предмет їх здійсненності. Наприклад, є пункти, які повинні були виконати в 2015 році, вони вже ніколи не будуть виконані. Є такі пункти, на яких, наприклад, наполягає Росія, за особливий статус або ще чогось, якого ми не зможемо виконати. І всі ці пункти буде обговорено. І навіть якщо ми не досягнемо жодних домовленостей (а це теж закладається під час зустрічі), ми розуміємо, що Росія буде напевно ставити такі умови, які нам невигідні, і ми ніколи не зможемо їх запустити — це теж буде результат. Ми хоча б чесно приїхавши до Києва з Парижа, для себе зрозуміємо, що для нас Мінські угоди.", - зазначила Ірина Верещук.

Нагадаємо, слуга народу Верещук виступила проти правки Геруса щодо імпорту з Росії.

Як повідомляв Знай.uа Зеленський може повторно ввести воєнний стан, - ЗМІ.

Знай.uа писав, Романа Трубу і його помічників звільнили з ДБР.