Весь світ досі обговорює нашумілу зустріч у "нормандському форматі", яка відбулась 9 грудня. Лише ліниві не коментують результати зустрічі. Голова ОБСЄ, глава МЗС Словаччини Мирослав Лайчак висловився про нормандську зустріч в Парижі.

Лайчак цілком задоволений результатами саміту "нормандської четвірки", що відбувся напередодні. За словами голови ОБСЄ, зроблено важливі кроки для припинення війни на сході України.

Нормандська четвірка, фото: Офіс Президента
Нормандська четвірка, фото: Офіс Президента

Також він підкреслив важливість втілення в життя узгоджених кроків, адже це стане важливим внеском у вирішення конфлікту на сході України.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

"Я дуже радий, що подальші кроки передбачають такі заходи, як відданість режиму припинення вогню, розмінування, обмін полоненими, створення нових ділянок розведення сил і засобів уздовж лінії зіткнення, відкриття нових пунктів в'їзду і виїзду - ті конкретні заходи, за які виступало словацьке головування в ОБСЄ з початку цього року", - цитує Лайчака прес-служба ОБСЄ.

Нормандська четвірка
Нормандська четвірка

Він також вітає домовленість лідерів "нормандської четвірки" зустрітися знову протягом чотирьох місяців для обговорення політичних питань та питань у сфері безпеки, включаючи організацію місцевих виборів.

Нагадаємо, офіс президента звинуватили у фальсифікації найважливішого аспекту "нормандських" домовленостей.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Путін після зустрічі "нормандської четвірки" відкрив рот.

Знай.uа писав, поки Зеленський з Путіним вирішують долю Донбасу, Жириновський планує напад на Київ: "Покінчимо з анархією".