Суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк взяв самовідвід у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Він повинен був обрати запобіжний підозрюваним Юлії Кузьменко та Андрію Антоненку.

У п'ятницю, 13 грудня Печерському районному суді Києва проходило засідання щодо обрання запобіжного заходу Андрію Антоненку, який є підозрюваним у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. В ході засідання суддя Сергій Вовк взяв самовідвід, повідомляє Іnterfax.

На початку засідання захист Андрія Антоненка заявив про відвід судді, а той в свою чергу задовольнив прохання.

За словами захисника, ″існує обґрунтована підстава вважати, що, на жаль, слідчий суддя є упередженим″.

Суддя Вовк, взявши самовідвід, поінформував, що розгляд клопотання з обрання запобіжного заходу Антоненку відкладається, оскільки невідомо, хто буде наступним суддею, і що згодом працівник суду повідомить про наступне засідання щодо вирішення заяви про відвід слідчого судді Вовка.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Це вже друге за день відведення судді Вовка. Кількома годинами раніше під час іншого засідання у цій справі, адвокат Юлії Кузьменко заявив про відвід судді Сергія Вовка через те, що той відмовився допитати свідків, які могли підтвердити її місцезнаходження в ті дні, коли було вбито журналіста Павла Шеремета.

″Ця справа знімається з розгляду. Дана заява направляється на авторозприділення, і інший суддя вирішуватиме це питання″, - заявив Вовк.

Юлия Кузьменко в суді, фото з відкритих джерел

Раніше Сергій Вовк виніс рішення про обрання для іншої підозрюваної у справі вбивства Шеремета медсестри Яни Дугар запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року.

Суд обирає запобіжний захід підозрюваним у вбивстві Шеремета

Суд обирає запобіжний захід підозрюваним у вбивстві Шеремета

Geplaatst door НВ op Vrijdag 13 december 2019

Варто зазначити, що суддю Вовка неодноразово відстороняли від роботи, однак він щоразу повертався до Печерського суду.

У Сергія Вовка досить вагомий ″послужний список″: саме Вовк відправив за грати Луценка, знімав із розшуку Онищенка, вів справи Саакашвілі, стягував 7 мільйонів із Мінюсту на користь Портнова.

Нагадаємо, Нагадаємо, у п'ятницю, 13 грудня, суд обирав запобіжний захід трьом підозрюваним у справі про вбивство Шеремета

Як повідомляв портал Знай.ua, у Авакова сказали, кому вигідне вбивство Шеремета

Також Знай.ua писав про те, ким є затримані підозрювані у вбивстві Шеремета, та що про них відомо