Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський та його заступники за грудень 2019 року задекларували зарплати на загальну суму більш, ніж два мільйони гривень, повідомляє служба інформації Національної спілки журналістів України.

Сам міністр за грудень минулого року отримав 112904 гривні і це — одна з найменших зарплат, яку задекларували посадовці Мінкульту. Майже в чотири рази більше, - 405072 гривень, отримав за грудень перший заступник Бородянського Анатолій Максимчук, який раніше працював на телеканалі СТБ та у медіа-холдингу “Старлайт-Медіа”, де його середньомісячний дохід становив 164 тисячі гривень.

Бородянський, фото - InfoResist
Бородянський, фото - InfoResist

Трохи меншу зарплату отримала ще одна заступниця міністра Ірина Подоляк — 394710 гривень, при тому, що на попередньому місці роботи вона заробляла 46800 гривень на місяць. Не набагато меншу зарплату отримав заступник міністра Олексій Свірін — 366068 гривень. На минулому місці роботи за рік він заробив 1362229 гривень.

Заступник міністра з питань спорту Володимир Шумілін за грудень отримав 154233 гривні, а заступниця з питань євроінтеграції Світлана Фоменко — 139303 гривні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

А рекордсменом серед посадовців Мінкульту за розміром зарплати за грудень став державний секретар міністерства Ростислав Карандеєв. Він за останній місяць 2019 року отримав зарплату в розмірі 497709 гривень.

Нагадуємо, що експерти прогнозують зростання зарплат простих українців.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці готують повстання проти нового трудового кодексу.

Також портал Знай.ua писав, що в Україні планують запровадити новий формат трудових книжок.