У Кабміні анонсували чотири програми підтримки інвесторів, які будуть доступні як для іноземного, так і для українського бізнесу.

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов в ефірі "Свободи слова" на ICTV.

Тимофій Милованов, фото Уніан
Тимофій Милованов, фото Уніан

"Дуже важливо зрозуміти, що ці умови передусім стосуються українських інвесторів. Ми ставимося і до українців, і до іноземних інвесторів однаково", — підкреслив Милованов.

Милованов зауважив, що в уряді пропонують чотири програми для ведення бізнесу в Україні. Планується, що інвестори отримають сприятливі умови.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як відомо, інвесторам запропонують "інвест-нянь" для бізнесменів, які вкладають в українську економіку від $100 млн, і звільнення від ПДВ на 5 років інвесторів, які принесуть від $10 млн. Крім того, в уряді готують ще дві програми.

Тимофій Мілованов
Тимофій Мілованов

За словами міністра, інвесторам, які вкладуть кошти в Україну, запропонують прискорену амортизацію, а також нададуть можливість звертатися до іноземних судів, якщо вони не довіряють українському правосуддю.

Міністр додав, що поки часові рамки не визначені. Але зовсім скоро все стане зрозуміло.

Слід нагадати, президент України Володимир Зеленський на форумі в Давосі анонсував програму Investment nanny. Так, інвестор отримає особистого менеджера, якщо принесе в Україну від $100 мільйонів.

Нагадаємо, діру у бюджеті закриють з кишені українців, за що доведеться платити додатково.

Як повідомляв Знай.ua, на пенсію в 50 не вийдемо: що робити українцям за відсутності трудового стажу.