З'явилася інформація, що депутати парламенту Канади на першій сесії нового скликання вшанували пам'ять жертв авіакатастрофи пасажирського літака "Міжнародних авіаліній України", який розбився 8 січня 2020 року в Ірані. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Авіакатастрофа в Ірані

"Як домовлено під час обговорень між представниками всіх партій в парламенті, існує згода щодо вшанування хвилиною мовчання жертв катастрофи рейсу "Міжнародних авіаліній України" PS752. Запрошую депутатів встати", - оголосив спікер канадського парламенту Ентоні Рота.

Потім лідер опозиції Ендрю Шир подякував прем'єр-міністру Джастіну Трюдо за інформування опозиції і всіх канадців про ситуацію з моторошною авіакатастрофою в Ірані. Він також поцікавився у голови уряду прогресом у притягненні до відповідальності винуватців і повернення в Канаду тіл загиблих громадян.

"Ми віддані підтримці родичів і близьких, нашими пріоритетами залишаються прозорість, підзвітність і справедливість. Я прямо сказав президенту Рухані, що канадці вимагають від іранської влади всебічного співробітництва... Ми продовжуємо очікувати повної прозорості та повноцінного розслідування від Ірану", - сказав Трюдо.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Джастін Трюдо

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив, що військовий, який причетний до аварії українського літака МАУ, перебуває у в'язниці.

Як повідомляв портал "Знай.ua", іранські військові, які підпорядковуються аятолі Алі Хаменеї, три дні приховували від президента Ірану Хасана Роухани інформацію про збитий український літак.

Також "Знай.ua" писав, що член парламентського комітету з розвитку іранського меджлісу Фараджулла Раджабов заявив, що "чорні ящики" зі збитого українського літака МАУ Іран не поверне.