З'явилася інформація, що європейська комісія розпочала реалізацію внутрішніх процедур, які необхідні для перерахування коштів Україні. Також наголошується, що всі умови нашої країни виконані, однак гроші будуть переведені лише після підтвердження програми МВФ для України. Про це повідомляється в Telegram-каналі прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Олексій Гончарук

"Розблокування траншу – це сигнал довіри міжнародних партнерів до українського Президента, Уряду та Парламенту, плюс підтримка впроваджуваного курсу реформ та підтвердження досягнутої макроекономічної стабільності в Україні", - йдеться в повідомленні.

Також Гончарук додав, що Україна досягла великих успіхів за останні місяці.

"Європейський вибір України є безсумнівним, і ми продовжуємо рух у цьому напрямку. За останні місяці Україна зробила дуже багато для наближення вітчизняних правил, регулювань, стандартів до найкращих європейських практик", - зазначив прем'єр.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Олексій Гончарук

До того ж, за його словами, Україна зацікавлена у подальшій співпраці з Євросоюзом.

"Ми також зацікавлені у подальшій тісній співпраці з ЄС у реалізації ключових реформ, зокрема, децентралізації та реформі місцевого самоврядування. Один із пріоритетних напрямків співпраці — подальший розвиток транспортного сполучення між Україною та ЄС. Одне з першочергових завдань на цьому напрямку — підписання Угоди про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС, що надасть імпульс розвитку української авіаційної галузі, збільшенню кількості рейсів та пасажирських перевезень", - написав Гончарук.

Нагадаємо, що з доручення прем'єра Гончарука фактично пройшло 10 днів, проте нікого з керівників обласних департаментів ДАБІ так і не усунули.

Як повідомляв портал "Знай.ua", прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розповів, що розраховує на початок масштабного будівництва доріг з 1 березня 2020 року.

Також "Знай.ua" писав, що у Франції почало наростати невдоволення політикою президента України Володимира Зеленського.