Справжній День українського студента — річниця бою під Крутами. Саме такого, який має відвагу й готовність захищати Батьківщину навіть ціною власного молодого життя. Рівно сто два роки тому молоде покоління відвоювало Україну і стало прикладом для кожного з нас. А сьогоднішнє - має завершити їх справу. Це наша відповідальність перед крутовцями — зробити Україну успішною і сильною.

Імена деяких учасників бою під Крутами: Федір Винник, 19 років. Сергій Захвалинський, 16 років. Василь Коваленко, 19 років. Михайло Лавренко, 17 років. Петро Франчук, 17 років. Вік характерний — майже всім, хто боровся за Україну проти більшовиків 29 січня 1918 року, було від 16 до 25. Про це пише лідер "Нацкорпуса" Андрій Білецький.

Бій під Крутами, ілюстрація
Бій під Крутами, ілюстрація

"З того дня минуло 102 роки, і сьогодні, з часів Майдану, знову в авангарді боротьби – молодь, добровольці, ентузіасти. Як і тоді, бездарність "очільників" призводить до людських жертв та втрати територій. Країна, як і 102 роки тому, тоне в корупції, яку розвели та примножили очільники держави. Тоді армія помирала від тифу, не було набоїв і бинтів, а влада під вигуки "Слава!" заробляла на торгівлі та спекуляції. "Миролюбні" політики мріяли домовитися з Росією і були переконані – це вирішить усі проблеми. Вважали, що армія потрібна лише для парадів або не потрібна взагалі. Хіба не схоже на сьогодення? Сьогодні теж вирішується: бути Україні самостійною, чи придатком до когось із сусідів. Сьогоднішні керманичі, як і 102 роки тому, більше вірять у домовленості з Росією, ніж у готовність нового покоління українців битися за власну державу. Хоча жодна з ітерацій української держави, жодна з влад – від УНР і донині – не демонструвала такої волі до життя, такої жертовності і відваги, як гімназисти під Крутами у 1918, ультрас на Грушевського у 2014, молодь з усіх регіонів країни на війні на Донбасі з 2014 і донині. Вірю, що рано чи пізно саме така молодь стане на чолі нашої держави на зміну вічним агентам впливу чужих держав. Та молодь, якій добре відома ціна кожної п‘яді нашої землі.", - пише Білецький.

Нагадаємо, Білецький згадав про обстріл Маріуполя 5 років назад.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа "Мільйони - не "яка різниця": Білецький звернувся до українців у День Соборності прозорим натяком.

Знай.uа писав, Андрій Білецький дав Зеленському пораду щодо Донбасу: "Їх потрібно ставити на коліна".