Речник російського МЗС Марія Захарова вважає аморальними слова президента України Володимира Зеленського про причетність Радянського Союзу до початку Другої світової війни та Голокосту.

За її словами, прирівнювання СРСР до нацистської Німеччини переходить усі межі, передають росЗМІ.

"Просто безмежно звучать заяви президента України Володимира Зеленського, який фактично зрівняв роль Радянського Союзу із Третім рейхом у розв'язанні Другої світової війни, що дозволило нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту. І після цього українська влада задається питанням, чому їх народ не хоче жити з ними в одній країні? Подібні заяви переходять усі межі в принципі, вони є відвертою зрадою історії свого ж народу. Придумувати рівну відповідальність вбивці і жертви злочинно та аморально", - заявила Захарова.

Марія Захарова
Марія Захарова

Крім того, російська чиновниця згадала слова першого президента України Леоніда Кравчука про зустріч Гітлера і Сталіна у Львові.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Вас чимось там лікують? Ви взагалі в своєму розумі? Там взагалі залишився хтось в Україні, хто може роздати їм якісь первинні посібники з історії Великої Вітчизняної війни, Другої світової війни?" - істерично додала Захарова.

Нагадаємо, Зеленський підтримав Польщу, яка вважає, що СРСР причетна до початку Другої світової війни та Голокосту.

Як повідомляв портал Знай.uа, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що відносини між Києвом і Москвою далекі від нормалізації.

Також портал Знай.uа писав, що на думку депутата Держдуми РФ Наталії Поклонської, у Володимира Зеленського "стався зсув по фазі".