Земельна реформа - це "кидалово" від влади. І народні депутати ОПЗЖ постійно намагаються роз'яснити це українцям.

Про це заявив політолог Олександр Скубченко в ефірі 112 каналу. Він пояснив, що лише завдяки нардепам від "Опозиційної платформи "За жииття" вдається недопустити проголосувати за це "кидалово" у парламенті.
За словами політолога, проти запровадження ринку землі виступає і "БЮТ", але це нечисельна фракція і самві во не змогли б завадитимонобільшості проголосувати за скандальний законопроєкт.
"БЮТ, як нечисленна партія, їм не завадила б. Депутати Медведчука блокували нічне засідання аграрного комітету, сьогодні - блокували трибуну, зараз блокується президія", - сказав він.
За словами експерта, нардепи від цієї політичної сили постійно роз'яснюють людям, що земельна реформа - це не реформа, а "кидалово" від влади.
"Безумовно, вони заважають (приймати земельні закони, - Ред.), комусь на щастя, комусь на жаль, не така вже й "масштабна"у нас опозиція і занадто масштабна у нас влада", - додав Скубченко.

6 лютого голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія в кулуарах Ради заявив, що якби ОПЗЖ не виступала проти законопроєкту про ринок землі, то він був би проголосований ще три місяці тому.
"ОПЗЖ бачите, що робить? Вони блокують трибуни. Я вам чесно скажу: якби не було ОПЗЖ, закон про землю був би вже проголосований 2-3 місяці тому. "Батьківщина" - маленька, а ОТЗЖ - друга за розміром фракція", - сказав Арахамія.
Раніше глава Політради партії "Опозиційна платформа - За життя", народний депутат України Віктор Медведчук заявив, що прийнявши в першому читанні законопроект про ринок землі, влада діяла під тиском США і міжнародних фінансових структур.
"Це (ринок землі, - ред.) - вимога МВФ, фінансових міжнародних організацій, Фонду Сороса, це результат зовнішнього управління Вашингтона, яке введено в Україні. Ми, природно, будемо продовжувати боротьбу і роз'яснювати людям, популяризувати справжнє призначення цієї ідеї, яка закладена в продаж землі і чому це є злочином проти українського народу", - сказав Медведчук.