Представник Верховної Ради України Дмитро Разумков вважає, що неможливо за пів року повернути території Донбасу, як це раніше спрогнозував міністр закордонних справ Вадим Пристайко. Про це спікер ВРУ повідомив в ефірі Newsone.

Дмитро Разумков

"Деякі кроки вже були зроблені, але говорити про те, що за півроку ми можемо повернути тимчасово окуповані території мирним шляхом, повернувши людей і ментально, і фізично на територію незалежної України... В першу чергу ми говоримо про людей. Території без людей - це не держава. Повернувши людей, ми зможемо повернути й території", - сказав Разумков.

Також він зазначив, що в контексті Криму це однозначно "нереальне обіцянку".

У серпні минулого року під час робочого засідання Верховної Ради Вадим Пристайко озвучив плани щодо вирішення конфлікт на Донбасі, які займуть, на його думку, 6 місяців.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

"У нас на це півроку. Я націлюю дипломатичну службу в цей піврічний термін", - заявив Пристайко.

Вадим Пристайко

Потім в інтерв'ю Пристайко зазначив, що умовна "формула Зеленського" по поверненню світу на Донбас передбачає, що якщо найближчим часом не вийде вирішити проблему, то доведеться перейти "до якихось нових радикальних заходів".

Нагадаємо, що Донбас трясе від звірства російських окупантів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Дмитро Разумков заявив, що вибори на тимчасово окупованих територіях Донбас повинні пройти відповідно до так званих "Мінських домовленостей".

Також "Знай.ua" писав, що Дмитро Разумков вважає, що між заробітними платами чиновників та звичайних громадян повинна бути кореляція.