Україна виступає проти розведення сил по всій лінії зіткнення на Донбасі, оскільки це суперечить Мінським угодам.

Про це заявив міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв’ю Радіо Свобода.

Міністр підкреслив, що згідно з Мінськими угодами, російські війська повинні вийти з України а бойовики повинні скласти зброю.

"Головним було те, що це, по-перше, суперечить Мінським угодам. Мінські угоди кажуть, що іноземні військові формування мають залишити Україну, а незаконні військові формування мають роззброїтися та розформуватися. Звичайно, що якщо старі угоди замінюються новими, то нові мають більше пріоритету, а нові могли б казати про розведення. Тому ми фактично ускладнили б будь-які намагання реалізувати Мінські угоди в цій частині", – розповів Загороднюк.

Популярні новини зараз
Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Міністр також зазначив, що питання розведення досліджувалось і в Міноборони, і у Генштабі, на засіданнях РНБО та в інших силових відомствах.

Андрій Загороднюк наголосив, що розведення сил ніяк не змінює безпекову ситуацію.

"Тому що якщо є політична воля у тієї сторони до ескалації конфлікту, два кілометри особливої різниці не зроблять. Це не є проблема для снайперів, для диверсійно-розвідувальних груп", – зазначив Загороднюк.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше