Експрезидент України, народний депутат Петро Порошенко, який подав 14 позовів проти ДБР, НАБУ і Нацполіціі про відшкодування моральної шкоди, в черговий раз не з'явився на допит в Державне бюро розслідувань, який було призначено на 11 лютого.

Про це повідомив адвокат Порошенка Ігор Головань у коментарі ″УП″.

Варто зазначити, що колишній гарант уже більше 30 разів проігнорував повістки ДБР. Однак, цього разу він мав вельми поважну причину — припинив функціонцвати орган.

Так, за словами адвоката Голованя, його підзахисний не з'явився на допит, оскільки ДБР як органу досудового розслідування вже не існує.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Ми знаємо, що 5 лютого був указ президента, яким було змінено структуру ДБР. Вже Першого управління організації досудових розслідувань немає, тому той орган, який викликав Порошенко, вже не існує", - заявив адвокат.

Він уточнив, що ще минулого тижня намагався з'ясувати - хто зараз очолює Головне слідче управління Держбюро, кому передали кримінальні провадження, які були відкриті раніше, і яка доля слідчих, що працювали в ДБР. Однак, за словами Голованя, на ці питання в бюро йому не відповіли.

Адвокат додав, що і надалі має намір вимагати від ДБР вказувати в повістках для Порошенко слідче управління та ім'я слідчого.

Отже, скоріш за все, Порошенко проігнорує ще не одну повістку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Порошенко повернувся в Україну і зухвало звернувся до ДБР

Як повідомляв портал Знай.ua Порошенко налетів на Зеленського після допиту в ДБР.

Також Знай.ua писав, допит в ДБР закінчився для Порошенка параноєю.