П'ятий президент України і лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко на Мюнхенській конференції з безпеки висловив критику щодо зовнішньої політики нинішньої української влади у бік Росії. Про це заявила прес-служба "Європейської солідарності".

Петро Порошенко заявив, що позицію України показало, що в Мюнхені не прозвучали слова від української влади, що Росія є державою-агресором. З такою позицією, на думку колишнього президента, Україна не зможе вимагати продовження дії санкцій та посилення їх від інших країн щодо РФ.

Народний депутат заявив, що нинішня українська влада "боїться називати речі своїми іменами і не хоче дратувати президента РФ Володимира Путіна". Також він зазначив, що не бачить альтернативи Мінським процесу.

"Альтернативи закону про деокупації Донбасу не існує. І в цих умовах доводиться обмежуватися тактичними речами", — сказав Порошенко.

Порошенко вказав на важливість пропозиції нових ідей щодо українського питання, але влада, на думку екс-президента запропонувала "тільки тактичні речі, іноді хаотичні, іноді суперечливі".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Розуміючи ризики і загрози, вони (нинішнє правління країни) від цієї ідеї відійшли з позицією, що під час перебування російських окупаційних військ ні про які вибори мови бути не може. Така трансформація позиції президента і керівника його Офісу є об'єктивно правильної", — додав колишній глава України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, колишній глава Офісу президента Богдан вирішив перейти на бік Порошенко, закінчилося судом.

Як повідомляв Знай. ua, Порошенко злякався плану Путіна і попросив захисту у Зеленського.

Також Знай. ua писав, що Порошенко показав любов всього життя і нарвався на лють українців.