Російський суд заочно виніс вирок колишньому міністру оборони Анатолію Гриценко і засудив його до 6 років позбавлення волі за заклики до терактів на території Росії.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Також українського політика оголошено у міжнародний розшук.

Причиною для судового розслідування став виступ Гриценка у 2014 році в ефірі телеканалу "1+1". За версію сторони обвинувачення, у телепрограмі українець виступив з публічним закликом до терористичної діяльності - начебто він пропонував підривати російські потяги.

Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Також суд приділив увагу і другому випадку з публічними заявами Гриценка - у липні 2017 року в ефірі телеканалу "112 Україна" у промові звучали ствердження, які можна інтерпретувати як заклики до скоєння терактів у Московській і Таганрозькій областях.

Звинувачення було висунуте за статтею про заклики до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації з використанням засобів масової інформації» (ч. 2 ст. 205.2 КК РФ).

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше на російському ТБ наїхали на Гриценка: передвиборний ролик змусив путінських пропагандистів бризкати отрутою.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Росія заблокувала передвиборчий ролик Гриценка: Путіна розлютило те, що показали українцям.

Також "Знай.ua" писав, що Гриценко зробив скандальну заяву: "Найкоротший шлях до миру - капітуляція".