Президент України Володимир Зеленський прийняв відставку голови Тернопільської обласної державної адміністрації Ігоря Сопеля.

У Офісі президента повідомили, що це пов'язано з нещодавніми подіями:

У зв’язку з ситуацією, що виникла на Тернопільщині через евакуацію з Китаю громадян України, та незадовільною роботою облдержадміністрації з інформування населення щодо епідеміологічної безпеки Президент України прийняв заяву Ігоря Сопеля про відставку із займаної посади за власним бажанням. - повідомили у Офісі Президента

Схоже причина в тому, що 17 лютого Сопель відмовився прийняти на території Тернопільської області українців, яких евакуювали з Китаю. А передував цьому протест жителів Микулинці після чуток про те, що на карантин повезуть до місцевого санаторію "Медобори". Не захотів допомогти співгромадянам і губернатор Львівської області Максим Козицький.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ігор Сопель
Ігор Сопель

Сопель народився 17 вересня 1974 року в Хоросткові Тернопільської області. Вивчився на інженера-механіка в Тернопільському державному технічному університеті. У 1991 році влаштувався слюсарем по контрольно-вимірювальних приладів та автоматики на Хоростківський цукровий завод. Потім став інженером ТЕЦ. На підприємстві працював 13 років, а потім зайнявся підприємництвом. З 2010 по 2015 рік Сопель був депутатом Хоростківського міськради. З 2017 року стало керівником федерації футболу Хоросткова. Одружений, двоє дітей.

На позачергових виборах Сопель балотувався на 166-му окрузі на до Верховної Ради 2019 від партії "Слуга народу", однак програв самовисуванцю Миколі Люшняку.

Головою Тернопільської області був призначений в листопаді 2019 року.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше в Тернополі вирішили боротися з можливими намірами влади привезти в область людей, евакуйованих з вогнища поширення небезпечного коронавіруса, молитвами.

Також "Знай.ua" писав, що Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов терміново вилетів до селища, охоплене протестами через евакуацію українців з Китаю