Партія "Слуга народу" не має жодного офіційно оформленого працівника і осередка-юридичної особи.

Про це йдеться у звіті партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за останній квартал минулого року. Відповідний документ проаналізували у Комітеті виборців України.

Згідно до представлених даних, видатки "Слуги народу" склали близько 480 мільйонів гривень, однак, серед витрат не зазначена заробітна плата.

У КВУ зазначають, що партія може вести тіньову роботу і виплачувати зарплату у конвертах.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ми припускаємо, що частина робіт, таких як ведення бухгалтерії чи прибирання офісу можуть виконувати на контрактній основі. Однак робота такої структури як парламентська партія передбачає легальну діяльність десятків людей, які займаються організаційною, медійною та іншою партійною роботою. На практиці ситуація з нулями в звіті «Слуги Народу» може свідчити, що значна частина її діяльності перебуває в тіні, а заробітна плата може виплачуватися в конвертах. Де факто звіт партії показує, що «Слуга Народу» залишається переважно віртуальною політичною силою", - пояснює голова КВУ Олексій Кошель.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Слуга народу" потрапила в новий скандал: 23-річний офіціант із села фінансував партію Зеленського, знайдено докази.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ЗМІ з'ясували, хто спонсорує "Слугу народу", в це складно повірити.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні хочуть заборонити партію "Слуга народу".