Відставка Олексія Гончарука кристалізувалася більш конкретно і предметно. Низка українських ЗМІ повідомили, що президент Зеленський має намір звільнити Гончарука з посади прем’єр-міністра України і призначити замість нього бізнесмена та ексміністра часів Януковича Сергія Тігіпка.

Політолог Юрій Романенко, коментуючи можливе призначення Тігібка прм'єром, зазначив, що Зеленський майже дозрів до такого сценарію.

"Курс, який веде уряд Гончарука, не те, що помилковий, він злочинний. Це чітко видно з показників економіки, з падіння промвиробництва в останньому кварталі, зниження ВВП до 1,5%. Курс неправильний і неадекватний. А по-друге, багато міністрів, які опинилися в уряді Гончарука, вони просто профнепридатні... Зеленський почав це усвідомлювати і ключове питання - кого призначать".

Політолог зазначив, що "лавка запасних" сьогодні досить коротка, а професіоналів, які можуть "потягнути" таку посаду, в Україні не так багато. Звідси й пішли всі ці чутки про призначення прем'єром Авакова, Вітренка чи Хорошковського.
"Поява Тігібка відображає цю кадрову кризу, яка сьогодні є, оскільки багато хто відмовляється зараз йти в уряд Зеленського - назвемо його так. Оскільки розуміють, що накосячили вже багато і накосячать ще, тим більше, що закониЮ які вони зараз готують... створюють серйозні проблеми для будь-якого нового прем'єра і оновленого уряду, який незадовго з'явиться".
Романенко зазначив, що впевнений у відставці Гончарука, але про те, хто його замінить, наразі ще рано говорити.
"Думаю, що якщо Тігібко з'явиться, то для Зеленського це буде актом відчаю, оскільки до нього нарешті дійшло, що далі рулити в такому божевільному стилі, це смерті подібно".

Нагадаємо, Зеленський підтвердив, що зустрічався і спілкувався з Тігіпком, якому пророкують посаду прем'єр-міністра України

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще