На місце Олексія Гончарука можуть призначити нового міністра, тому що в Офісі президента України йде дискусія про те, хто може зайняти це місце. Про це з посиланням на власні джерела розповів "Апостроф".

Вони повідомляють, що президент України дуже незадоволений роботою прем'єр-міністра і активно шукає йому заміну.

"Там цілий пул кандидатів, і він досить великий – це не один-два людини", - сказав співрозмовник на правах анонімності.

Так, навіть вдалося дізнатися кілька кандидатур на прем'єрське крісло. Повідомляється, що всього розглядають 6-7 претендентів, з яких частина є новими обличчями, а інші – досвідченими управлінцями.

Олексій Гончарук, фото: instagram / pm_honcharuk
Олексій Гончарук, фото: instagram / pm_honcharuk

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Серед нових Денис Шмигаль, який був топ-менеджером у компанії ДТЕК Ріната Ахметова до призначення в серпні 2019 року губернатором Івано-Франківської області.

"Кажуть, що він дуже сподобався президенту, і тому він перевів його в Кабмін. Але проблема з ним у тому, що він – така ж "темна конячка" як і Гончарук", - зазначило джерело.

Президенту Зеленському говорять про те, що з Шмигалем може повториться історія Гончарука.

"В такому разі не виключено, що через півроку доведеться шукати нову кандидатуру. А Зеленський дійсно цього побоюється, а тому кандидатуру Шмигаля поступово відсувають убік", - підкреслив співрозмовник "Апострофа".

Схожа ситуація і з заступником голови президентського Офісу Юлією Ковалів. Зазначається, що президент прислухається до її думки, однак Зеленський не може вибрати її, так як її недосвідченість викликає побоювання.

Також нові особою є виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко. Так, він просуває політику підвищення тарифів на газ для населення, що не узгоджується з ідеологією партії "Слуга народу".

"Він - далеко не самий улюблений персонаж для народу: за останні п'ять років платіжки помітно подорожчали", - заявив співрозмовник "Апострофа".

Вітренко на пост прем'єр-міністра висуває олігарх Ігор коломойський.

"Президент розуміє, що за Вітренко тягнеться негативний шлейф. До того ж, він хоче позбутися від надмірної опіки з боку Коломойського. І, як зазначив співрозмовник видання, у Володимира Зеленського є сумніви і щодо кандидатури газовика", - кажуть джерела.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Білецький пояснив, як "профан" Гончарук загнав Зеленського в "вилку".

Як повідомляв Знай. ua, з мережі таємничо зникли плівки Гончарука і Зеленського.

Також Знай. ua писав, що Романенко прокоментував призначення прем'єром Тигибка.