Сьогодні, 27 лютого 2020 року, представники ГО Всеукраїнський рух інвалідів та ветеранів АТО, а саме демобілізовані учасники війни на Сході України, прийшли до Державної податкової служби України (ДПС), щоб задати кілька "наболілих" питань голові цього відомства Сергію Верланову.

Про це повідомляє видання aspi.com

Суть кричущих проблем, з якими ветерани прийшли в ДПС, розповів ветеран АТО, учасник Всеукраїнського руху інвалідів та ветеранів АТО, Михайло Сліпченко.

За його словами, він з побратимами організував підприємство по сушці і переробці зернових культур, а саме СВ "Трейд Ойл", яке зареєстровано в Київській області. Підприємство навіть не почало працювати, а податківці його заблокували, додавши до бази ризикових. Це при тому, що у нього в наявності складські приміщення, офіс , обладнання, землі в оренді. В чому ризикованість діяльності підприємства, його працівники не розуміють, і найголовніше – не можуть реалізувати оброблені зернові культури. Звичайно, вони прийшли до ДПС не просити милостиню у чиновників, а вимагати законного права працювати, забезпечувати свої сім’ї та сім’ї побратимів, які загинули на фронті.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

– Не для того ми захищали нашу державу на фронті, щоб сьогодні давати хабарі високопоставленим персонам, а для того, щоб розвиватися, піднімати малий і середній бізнес України, – підкреслив Михайло Сліпченко

За словами ветерана, активісти, які прийшли в ДПС, представляють не тільки ветеранську організацію, вони говорять від імені всіх підприємців, яких "заганяють в корупційну складову", фактично вимагаючи хабарів за вирішення проблем, які створюють чиновники.

Сергій Верланов не захотів зустрічатись з ветеранами. Зі свого боку, представники Всеукраїнського руху інвалідів та ветеранів АТО повідомили: якщо Сергій Верланов не вийде з ними на діалог, вони будуть змушені знову перекривати дороги і палити шини. Вони не розуміють, чому тепер, коли немає і згадки про "злочинну" владу Януковича, потрібно вдаватись до таких заходів; чому чиновники не хочуть жити по закону.

– Якщо і далі нашій законній діяльності будуть перешкоджати, ми залишаємо за собою право на більш активні дії, передбачені Конституцією України... Ніхто з нас, підкреслюю, нікому хабарів давати не буде! Ми прийшли з фронту, де чесно воювали, щоб чесно працювати на благо України, – сказав Михайло Сліпченко ASPI.

За словами ветерана, активісти, які прийшли в ДПС, представляють не тільки ветеранську організацію, вони говорять від імені всіх підприємців, яких "заганяють в корупційну складову".

Нагадаємо, що Сергій Верланов на тому тижні в комітеті Верховної ради України говорив, що безпідставно нікого з підприємців не блокуватимуть. "Чому його слова розходяться з ділом?", – запитують ветерани АТО.