Прессекретар Служби безпеки України Олена Гітлянська не змогла спростувати або підтвердити інформацію про відставку першого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного. Про це Гітлянська сказала у коментарі «Главкому».

«По-перше, я зараз знаходжуся на лікарняному. Я не можу це вам ані підтвердити, ані спростувати», - сказала прессекретар СБУ.

Як повідомляв «Главком» посилаючись на власні джерела, президент Володимир Зеленський відправить у відставку заступника голови СБУ Нескоромного.

Нагадаємо, 1 липня 2019 року указом президента №827/2019 Дмитра Нескоромного було призначено першим заступником голови СБУ - начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки.

До відома, Дмитру Нескоромному 41 рік, він підполковник. Отримав спеціальність «Правознавство» у Луганському інституті внутрішніх справ МВС України. Також закінчив Національну академію СБУ. Має кандиданську ступінь.

У 1999-му почав працювати в органах державної безпеки.

«Нескоромний всю кар'єру зробив в главку «К» (Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ), і пройшов до заступника начальника главку. Він входив в команду колишнього начальника «К» і першого заступника голови СБУ Віктора Тріпак, і брав участь у затриманні «діамантових прокурорів», – писав у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

Як зазначав Бутусов, у результаті за участь у резонансній справі з СБУ був звільнений Тріпак, а потім 27 лютого 2017 новий начальник «К» Павло Демчина звільнив і самого Нескоромного.

У 2018-му Нескоромний був заступником начальника Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.

Зазначимо, що Нескоромний – особистість непублічна. Зокрема, його світлин та аккаунтів у соцмережах нема.