Народний депутат від "Слуги народу" Андрій Холодов терміново звернувся до мажиротарників і закликав їх заблокувати законопроект про роздрібний акциз, який може привести до того, що мільярди гривень локальних податків будуть централізовані і розподілятися Мінфіном. А це своєю чергою викличе обурення на місцях і скандали з невиконанням бюджетів.

Андрій Холодов звернув увагу нардепів на те, що зараз відбувається в Мінекономрозвитку. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
"Пару тижнів тому було засідання підкомітету з підакцизних товарів, на якому розглядали законопроекти №2501, 2502 народного депутата Олексія Ковальова. Він пропонував перенести роздрібний тютюновий акциз на оптових дистриб'юторів або виробників", - нагадав Холодов.
Депутат пояснив, що фактично мова йде про те, що платежі будуть централізовані, а потім мерам міст потрібно буде "вибивати" ці гроші в свої локальні бюджети. Холодов назвав таку схему нелогічною і корупційною.

Депутат зазначив, що підкомітет з підакцизних товарів ці законопроекти відхилив: "Ми проголосували за те, щоб їх далі не розглядати".

Однак, нещодавно в Мінекономрозвитку відбулося засідання робочої групи, на якій знову обговорювалися такі ідеї. Зокрема, мова йшла про те, щоб роздрібний акциз на алкоголь і пиво також адміністрували виробники.

"Це навіть гірше, ніж було в першому варіанті. Величезна дохідна частина місцевих бюджетів може бути централізована і всі ми отримаємо величезний репутаційний удар", -попередив Холодов.

Андрій Холодов зазначив, що податкова таким чином замість того, щоб наводити порядок на місцях, хоче скоротити кількість платників до мінімуму, щоб не морочити собі голову.

"Так і виходить: замість того, щоб виконувати свою роботу, чиновники намагаються забрати гроші з місцевих бюджетів і потім їх "видавати".

Депутат звернув увагу на те, що текст документу ніде не опубліковано та припустив, що Мінекономрозвитку, судячи з усього, підтримує законопроект. За словами Холодова, заступник міністра Світлана Панаіотіді запропонувала законопроект "прийняти, а потім доопрацювати".

Холодов звернувся до мажиротарників і закликав їх заблокувати цей законопроект:

"Я звертаюся до всіх депутатів-мажоритарників. Цей законопроект потрібно заблокувати усіма можливими способами. Я взагалі не уявляю, як ви будете дивитися в очі мерам і що будете відповідати на питання про ремонти шкіл та дитсадків. І що будете говорити їм перед місцевими виборами?"

Предупреждение депутатам-мажоритарщикам и всем, кого волнует наполнение местных бюджетов Я – за децентрализацию и за...

Geplaatst door Андрій Холодов op Donderdag 27 februari 2020

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще