Коронавірус наступає, від страху перед загрозою людей охоплює паніка. І вже невідомо, що страшніше – хвороба чи невігластво та ненависть, які, зокрема, жахнули нас у Нових Санжарах.

Про це йшла мова в ефірі ток-шоу "Право на владу".
Ведуча програми Наталя Мосейчук розповіла про "другу серію Санжар".

Так, в селі Долиняни Чернівецької області піддають цькуванню родину, яка повернулась з Китаю. В Піднебесній вони проходили курс лікування з дитиною, хворою на церебральний параліч. Після повернення, їхні односельчани поставили родині умови, за якими вони не мають права виходити з дому 40 днів. І це при тому, що сім'я вже отримала результати тестів, як засвідчують, що коронавірусу в них немає.

"Але ще гірше, Арсене Борисовичу, цій родині дзвонять, мовчать або залякують, кажуть, що як тільки вийдеш, то з тобою буде те і те. От така ситуація з українським гуманізмом", - звернулась Мосейчук до Авакова, який у відповідь пообіцяв розібратися і допомогти родині.

До розмови долучився секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов. Він зазначив, що кіберполіція має можливість дізнатись прізвища всіх тих, хто дзвонив цій сім'ї.
"Я розумію. Але Ви також повинні зрозуміти, поки не буде перших випадків, коли покарають голову сільради, який забороняє цим людям виходити на вулицю, толку не буде. Тобто, ви теж повинні наважитися на ці кроки", - закликала до дій Мосейчук.

Олексій Данілов відповів на це, що вважає такі речі неприпустимими. "І якщо десь це відбувається, обов'язково має бути покарання", - додав він.

"Пане Олексію, заяви - заявами, але мають бути дії", - відповіла на це Мосейчук.
"Обов'язково будуть", - пообіцяв секретар РНБО.