Учасники війни на Сході, які захищали Україну від російської агресії, вважають себе ошуканими керівництвом Державної податкової служби на чолі з Сергієм Верлановим.

Протестувальники на акції, яка відбулася вдень 28 лютого у Києві біля офісу Європейської бізнес-асоціації, пояснили, що в цей час (о 14.00) було заплановано зустріч її членів з головою Державної податкової служби (ДПС) Сергієм Верлановим, який на неї не прийшов. Про це пише aspi.com

Організатори акції припустили, що очільник ДПС елементарно злякався. Тому активісти голосно висловили недовіру голові Державної податкової служби Сергію Верланову, вимагаючи пояснень щодо корупційних схем у ДПС. Кілька десятків активістів та українських воїнів у балаклавах влаштували яскравий протест з використанням димових шашок та файєрів.

Кореспонденти ASPI транслювали у Фейсбуці цей захід наживо та взяли ексклюзивні коментарі у відомих АТОвців, які пояснили, що працюють на підприємстві з переробки зерна, але Державна податкова служба (ДПС) незаконно блокує його діяльність.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Михайло Сліпченко, позивний «Історик»: «Зараз ми проводимо акцію, спрямовану на інформування нашого суспільства з приводу негативних речей, які відбуваються в ДПС України в обличчі керівника цієї організації пана Верланова. Пан Верланов сьогодні здійснює тиск на агропідприємства, блокуючи реалізацію ними своєї продукції.

Яка сьогодні задача України? Розвиток економіки, малого і середнього бізнесу. З нашої точки зору, Державна податкова служба має стимулювати, створювати умови і робити все можливе для того, щоб цей розвиток відбувався в законодавчому руслі – щоб все було чітко, конкретно. А сьогодні ми відчуваємо дійсне утискання. Складається враження, що до нас повернулися часи Януковича-Азарова, коли підприємців буквально «пресували», це також було причиною Революції.

Ми представляємо «Всеукраїнську спілку учасників та інвалідів АТО». Яка в нас зараз ситуація: ми дуже занепокоєні і дуже злі через те, що відбувається справжнє свавілля по відношенню до малого і середнього бізнесу, людей, які чесно трудяться. Але навіть у цій ситуації – так, вона емоційна – ми хочемо зберегти виважену позицію з нашого боку. Чому? Тому що кожна людина помиляється. Пан Верланов нині керує величезною структурою – Державною податковою службою України. І можливо, заборона нашому підприємству реалізовувати продукцію - це була якась прикра технічна помилка. Можливо, пан Верланов не прослідкував за ситуацією саме із нашим підприємством… Власне кажучи, пан Верланов, в принципі, має право і може визнати цю помилку і налаштуватися на конструктивний діалог з нами. Ми прийшли задати йому це питання та очікуємо, що він визнає власну помилку.

В іншому випадку ми залишаємо за собою право діяти в межах і спосіб, передбачений Конституцією України. Це привертання уваги, це акції протесту і інші форми інформування нашого суспільства.

В нас є інформація, що пан Верланов мав бути тут, у офісі Європейської бізнес-асоціації станом на 14 годину, але його немає… Може, він, прослизнув, як мишеня, чорним ходом? Ми його дуже хотіли б побачити».

Олег Афанасьєв, ветеран АТО, кавалер ордену Б. Хмельницького ІІІ ступеня: «Вчора нам з Верлановим не вийшло побачитися в будівлі ДПС. Ось тут знаходиться Європейська бізнес-асоціація (вказує на будівлю). О 2-й годині дня Верланов мав тут бути присутнім на брифінгу. Але, я так розумію, хтось йому повідомив (а ми офіційно подавали заявку), і він злякався.

Справа в тому, що з 2014 року він вже п'ятий на посаді головного податківця, і ховатися від нас не вийде, ми його знайдемо. Верланову потрібно виходити на діалог з людьми і визнавати свої помилки».