Експрезидент України Петро Порошенко 28 лютого був на допиті в Державному бюро розслідувань у справі про втручання в діяльність судів. Його зустріло велике число представників ЗМІ та десятки мітингувальників, політика супроводжувала солідна група охорони.

Порошенко розмістив у своєму Facebook-профілі звернення до українців перед тим, як зайти в будівлю ДБР.

"Дорогі друзі, спершу хочу подякувати всім, хто залишився небайдужим до повернення країни до часів Януковича, до повернення політичних репресій", - заявив ексгарант.

Також Порошенко звернувся до Володимира Зеленського і порадив йому зайнятися президентськими справами.

Дякую всім, хто залишився небайдужим до спроби розпочати повернення України до часів Януковича — до політичних переслідувань опозиції. Ми з адвокатами щойно повернулися із Шевченківського суду міста Києва. 10 хвилин тому суддя Шевченківського суду прийняла рішення скасувати постанову слідчого про відмову нам в закритті кримінальної справи, по якій я сьогодні запрошений на допит. Постанова скасована, суддя прийняла рішення зобов’язати слідчого розглянути закриття кримінальної справи у зв’язку з відсутністю події злочину. Але в мене немає жодних ілюзій. Знову рішення суду не будуть виконані. Знову будуть виконуватися вказівки Банкової. Володимире Олександровичу! Займіться функціями президента! Захищайте країну. Закріплюйте світову солідарність. Допомагайте вирішувати соціальні проблеми людей. І не ставайте Януковичем. У нього дуже погане минуле. І майбутнє теж не радісне. Залиште судову і правоохоронну систему у спокої. Вони мають бути незалежними. Бо те, що ми чули на «плівках Труби» — це щоденне втручання в роботу слідчих і судів. Це кримінальний злочин. Не займайтеся цим. Влада вміє єдине — давати видовище, по принципу «хліба і видовищ». Але нині прийшов час звітувати про виконану роботу. Сьогодні останній день, коли уряд Зеленського має прийняти рішення про індексацію пенсій. Його немає, бо він дуже зайнятий політичними переслідуваннями. Сьогодні тут зібралося багато людей, щоб продемонструвати: Європейська Солідарність і українці нічого не бояться. Ми не дамо розгорнути політичні переслідування. Ми не дамо зруйнувати незалежність судової системи і перетворити Верховний суд України на сумнозвісний Печерський суд.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще
Geplaatst door Петро Порошенко op Donderdag 27 februari 2020

Примітно, що слідом за ним у будівлю бюро зайшов депутат від "Слуги народу" Олександр Дубинський, якого намагалися потіснити з криками "ганьба" учасники протесту. Також на тлі мітингу було чутно звуки репу українською мовою.

"Приїхав у ДБР дати свідчення у справі про ухилення Порошенка від сплати податків, зловживання службовим становищем і конфлікт інтересів. Справу порушено за моєю заявою”, - написав у Facebook нардеп.

Приехал в ГБР дать показания по делу об уклонении Порошенко от уплаты налогов, злоупотребление служебным положением и...

Geplaatst door Александр Дубинский op Vrijdag 28 februari 2020

Допит колишнього президента тривав шість годин. Підозри Петру Олексійовичу не вручили.

"Сьогодні у нас було два допити за двома справами. Вони були, на мій погляд, абсолютно безглуздими. Слідчі дуже багато разів повторювали одні й ті самі питання", - заявив адвокат політика Ілля Новіков.

При цьому сам Порошенко з будівлі ДБР не вийшов через головний вхід, можливо, покинувши його через інший вихід.

Допрос Порошенко. Что происходит под ГБР

Geplaatst door Газета Вести op Vrijdag 28 februari 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Порошенко заявив, що пройшов вже майже рік, як проти нього сфабрикували десятки справ.

Як повідомляв портал Знай.uа, Тігіпко може бути лише завісою для переговорів.

Також портал Знай.uа писав, що говорив Сурков щодо українців в нещодавньому інтерв'ю.