Український експерт з економіки Юрій Атаманюк заявив, що прем'єр-міністра України Олексій Гончарук вже незабаром залишить своє крісло та "згине, як роса на сонці".

Відповідний допис він опублікував у власному Telegram-каналі.

"Друзі! За останньою інформацією 4 березня профан Гончарук "зникне як роса на сонці". Яка ганьба для всіх нас мати такого прем'єра. Хочу навести кілька цифр, які стали результатом цього шабашу економічного блоку уряду. Станом на 2020 й значення держборгу досягла рекордних 96,4 млрд $. В 2019 держборг був 84,4 млрд $. Зростання склало 14,2%", - написав він.

Юрій Атаманюк, фото: facebook / yuriy.atamaniuk.3
Юрій Атаманюк, фото: facebook / yuriy.atamaniuk.3

Також він навів ряд "математичних прикладів", за якими видно, як "по-королівськи" на державні гроші погуляв Гончарук.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Мінфін в 2019-му випустив рекордну кількість спекулятивних облігацій внутрішньої позики. Реальна дохідність за ними становила до 36%. Так, нерезиденти продавали $ по 27-27,7 і купували на них гривню для купівлі ОВДП, а держава повертала гроші за 24,5-25 грн / $ плюс до 17% річних з облігації. До бюджету на 2020 заклали доходи на рівні 1 трлн 79 млрд грн. І ці доходи успішно валять, на 25%, маніпулятори і злодії Верланов з Нефьодовим. Витрати бюджету 1,17 трлн грн. Так, "Дірка" становить 95 млрд грн. На обслуговування держборгу прийдеться витратити 40% доходів бюджету або 400 млрд грн. Непогано хлопці погуляли...", - написав він.

Скріншот допису

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше