Президент України Володиимир Зеленський не їде в Москву 9 травня. Про це повідомив глава МЗС України Вадим Пристайко в ефірі каналу Україна 24. За його словами, позиція української влади залишається незмінною, тобто - святкувати 9 травня ніхто не буде.

"Ми, як і весь європейський континент, через 75 років готові зрозуміти, чому сталася ця трагедія, і готові пробачити один одного. Ми вважаємо, що саме в цю сторону повинні йти святкування", - підкреслив Пристайко.

Зеленський, фото - Офіс президента
Зеленський, фото - Офіс президента

Далі глава МЗС повідомив, що 9 травня відбудеться святкування, тільки тому, що 75 років, якщо не вважати 6 років війни в Україні, континент знаходиться у відносному мирі.

Депутат Зеленського Максим Бужанський розкритикував Пристайка, адже на його думку справи йдуть інакше. По-перше Володимир Зеленський не відвідає парад в Москві, тому як анексований Крим, а по-друге - йде війна на Донбасі. Саме це важливо, а не причина, яку висловив Пристайко мовляв "вся Європа відзначає якось інакше".

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Гончарук переплюнув Брагара з собакою, радить переключитися на наркотики і зброю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Вову несе" - Зеленського благають зупинитися, причина вражає.

Також "Знай.ua" писав, готові заколоти вилами або посадити на палю: мережа кипить від фотожаб про повернення українців з Китаю.