Інвестбанкір, що один з екс-керівників Ощадбанку Денис Кірєєв розповів про свою роботу в декількох інвестиційних фондах після 2014 року, а також про те, на яких галузях вигідніше фокусувати інвестиції у нашій країні. Мова йде про роботу Кірєєва у фондах «Private equity» і «Fixed income», 90% яких інвесторів — з Європейського Союзу.

«З осені 2014 року інвестори та представники Фондів практично перестали приїжджати в Україну з міркувань безпеки. Мені доводилося досить часто виїжджати в Європу для проведення переговорів і узгодження тих чи інших рішень, тому багато часу за останні 5 років проводив у літаках. Протягом 2014-2015 рр. ми переглянули свій інвестиційний портфель, відформатували його, так що практично всі інвестиції були сфокусовані на двох галузях: енергетика і сільське господарство. Це більш стабільні і передбачувані галузі, та з урахуванням ризик-апетиту фонду змогли показати достатньо високу прибутковість», — підкреслив Денис Кірєєв.

За його словами, більшість інвестпроектів завершилися успіхом. Так, Fixed Income Fund інвестував в суверенні і квазісуверенні папери (облігації) з фіксованою прибутковістю. А Private Equity Fund, у свою чергу, в енергетику, сільське господарство, переробку, рітейл і нерухомість (девелопмент).

«Обидва фонду успішно завершили свою роботу навесні цього року. Інвестори залишилися дуже задоволені», — зазначив Денис Кірєєв.

Дохідність, за словами Кірєєва, становила від 15% до 20% у валюті.

Нагадаємо, раніше Денис Кірєєв обіймав посаду першого голови правління Ощадбанку.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще