Сьогодні під час брифінгу столичний очільник Віталій Кличко назвав ситуацію в Києві «контрольованою». Чи справді влада тримає все під контролем, розповів очільник київської партійної організації Громадського руху «Рідна країна» Олександр Федоренко.

«16 березня в столиці зафіксували перших два випадки захворювання COVID-19. Пройшов тиждень. За 7 днів число хворих з 2 зросло до 28 осіб. Після відміни регулярних рейсів аеропорти ще довгий час приймали чартери. Київрада 17 березня провела засідання, на якому 95% питань стосувались землі в столиці. Метро закрили надто пізно. Досі навіть у медиків немає достатньої кількості захисних засобів. Я вже не кажу про киян.»

Політик розповів, що влада не робить все можливе, щоб захистити киян.

«Київ – дуже специфічне місто, оскільки це не просто столиця, а й місце основних аеропортів та вокзалу країни. Через Київ пройшло безліч українців, які повернулись із-за кордону, а дезинфекцію вулиць та будинків розпочали лише нещодавно. Очевидно, що контроль над ситуацією втратили давно. Кількість захворювань буде зростати однозначно, але чи буде у нас «італійський сценарій», залежить від нас – громадян і влади. Для початку, я б дав їм пораду менше говорити і вихвалятись тим, чого нема, і не вивозити засоби безпеки за кордон. Варто збільшити інтенсивність обробки приміщень та вулиць і бажано не давати заробити на цьому «своїм».»