Клініку Eurolab, яка належить телеведучому та бізнесмену Андрію Пальчевському, звинуватили в тому, що вона продає тести на коронавірус за завищеними в десять разів цінами. Про це, зокрема, йшлося у публікаціях "5 каналу", який належить Петру Порошенку.

У Eurolab відповіли на брудні закиди "персоналій від влади" та відзвітували про ціни на проведені тести. Про це йдеться у відкритому листі медперсоналу Eurolab до киян та мера столиці Віталія Кличка.

В медичному центрі заявили, що зафіксувала 12 позитивних випадків виявлення короновірусу. З них 6 позитивних випадків було виявлено при використанні експрес-тестів, і ще 6 - виявлені методом ПЦР в німецькій лабораторії.

У Eurolab заявляють, що медичний центр не розголошує дані про пацієнтів, але про позитивні результати тестів вони повідомили санітарні органи України в установленому порядку, а всю необхідну документацію про пацієнтів передали у відповідні органи.

Разом з тим, медичні працівники Eurolab відзвітували про ціни на проведені тести. Так, лабораторні дослідження, які проводилися в німецькій клініці метолом ПЦР коштували 16 000 грн. Ціна тестів залежала від вартості дослідження в Німеччині, оскільки в Україні приватні клініки не мають можливості проводити тестування методом ПЦР.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Що ж до експрес-тестів, які виконувалися в Eurolab, то їхня закупівельна ціна становить 600 грн, наголошують в Eurolab.

"Тому запитання до влади - чому в Україну не були завезені тести за доступними цінами для роботи в лабораторіях?", - задають запитання працівники Eurolab.

В медичному центрі впевнені, що переслідування клініки Eurolab пов'язане виключно з намаганням "деяких органів влади і деяких персоналій від влади" скрити правдиву інформацію про коронавірус.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, власник клініки Eurolab Андрій Пальчевський розповів, що хворі на коронавірус масово уникають лікарів

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні продовжили карантин та режим надзвичайної ситуації

Також Знай.ua писав, на українців чекає примусове лікування від Сovid-19