Департамент охорони здоров'я КМДА видав указ київським лікарням про підготовку особливих умов для лікування VIP-пацієнтів. Цей указ поки не опублікований на сайті мерії, однак його копія з'явилася в розпорядженні Bihus.Info. Причин для такого указу в самому документі немає, але швидше за все це вимушене рішення за поширення в Україні коронавіруса.

Так, в документі йдеться про людей, щодо яких здійснюється державна охорона. По суті, суду можна віднести чиновників топ-рівня. У документі є перелік медичних закладів, які повинні будуть підготуватися до прийняття таких "особливих" пацієнтів, також там прописані конкретні вимоги для лікування таких пацієнтів. Так, серед головних вимог – окремі ізольовані палати не менше 13 м. кв. з тонованими вікнами. Такі палати повинні бути із зручними комунікаціями з операційним блоком та іншими відділеннями. Також у них повинен бути запас необхідних медикаментів та ще поруч повинен бути цілодобовий сестринський пост. Також лікарням наказали зарезервувати окремі операційні з необхідними ліками та обладнанням.

Ілюстративне фото, Getty Images
Ілюстративне фото, Getty Images

Також Департамент прописав вимоги до медичних працівників, які будуть забезпечувати роботу цих окремих палат. Їх повинно бути четверо – лікар, двоє фельдшерів і водій. І всі вони повинні бути досвідченими та висококваліфікованими. Що стосується людей, які ймовірно будуть користуватися такими VIP-послугами в лікарні, то в документі вони позначені, як "особи, щодо яких здійснюється державна охорона". За законом до таких належать президент, прем'єр-міністр, генпрокурор, голова Конституційного суду і ряду інших чиновників.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Франції депутата вразив коронавірус, ледве дихає.

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленского Кабмін і нардепів можуть ізолювати, адже в Раду міг потрапити коронавірус.