Під приводом справи Коломойського влада хоче наділити Нацбанк правами фінансового НКВД.

Про це заявив український бізнесмен, благодійник і народний депутат Андрій Холодов на своїй сторінці у Facebook.

Нардеп висловив свою позицію щодо законопроекту 3260, який формально спрямований на те, щоб зробити неможливим повернення "Приватбанку" Коломойському.

"Але ціна такого рішення - амністія по всіх справах на фінансовому ринку для Порошенка і Гонтаревої", - зазначив Холодов.

За словами нардепа, в 2014-2016 рр. НБУ прийняв багато незаконних рішень, в тому числі про визнання купи банків неплатоспроможними.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"Це були політичні розправи з опонентами Петра Порошенка. НБУ використовували як дубинку - і прикривали все це слоганом про "реформи", "незалежність НБУ" і "очищення банківської системи".

Колишні акціонери українських банків подали заяви в суди, і багато хто виграв справи- ліквідацію їхніх банків було визнано незаконною, нагадав Холодов.

Тому перед Валерією Гонтаревою замайоріла перспектива судового переслідування за прийняття незаконних рішень і зловживання владою.

Саме в цей момент з'являється законопроект 3260, який по-суті, списує всі питання до Порошенка і Гонтаревої під приводом виключно справи Коломойського.

"Короткий зміст законопроекту 3260 такий: Нацбанк, Фонд гарантування вкладів фізосіб і Кабмін отримують право на фінансовому ринку робити все, що вважають за потрібне на підставі свого професійного судження". Це "судження" не можна оскаржити в суді. Максимум, що можна - це спробувати отримати компенсацію за незаконні рішення постфактум. Але умови прописані так, що це зробити буде неможливо.
Причому ці права Нацбанку хочуть видати заднім числом, щоб прикрити Гонтареву і її команду у справах 2014-2016 рр", - зазначив Холодов.

АндріЙ Холодов переконаний, що під приводом справи Коломойського влада хоче наділити НБУ правами фінансового НКВД.

За словами нардепа, концентрація такої влади в одних руках дасть легальну можливість продовжувати використовувати НБУ в політичних цілях і поставить рішення НБУ вище всієї судової системи.

"Наступний крок - право НБУ видати індульгенцію Свинарчук? Я за продовження співпраці з МВФ. Але на інших умовах", - наголосив Холодов.

Моя позиция по законопроекту 3260. Формально он направлен на то, чтобы сделать невозможным возвращение «Приватбанка»...

Geplaatst door Андрій Холодов op Woensdag 25 maart 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Холодов дав поради владі, як допомогти бізнесу під час карантину

Як повідомляв портал Знай.ua, Холодов закликав блокувати законопроект про роздрібний акциз, який обчистить місцеві бюджети

Також Знай.ua писав, Холодов, заявив, що глава митниці Максим Нефьодов не виконує своє обов'язки та прикриває митників,