Кабмін пообіцяв збільшити субсидії українціям для оплати ЖКП в середньому на 300 гривень і призначити нові тим, хто втратив роботу через карантин.

У середу, 25 березня на засіданні Кабінету Міністрів України ухвалили рішення надати житлові субсидії громадянам, які втратили роботу в період оголошеного карантину через пандемію коронавірусу. Про це повідомила пресслужба уряду.

Згідно з постановою, для отримання субсидій громадяни, які втратили роботу, мають зареєструватися в службі зайнятості (це можливо зробити онлайн).

Субсидії таким українцям надаватимуть на підставі їхніх заяв та інформації із центрів зайнятості.

Під час розрахунку житлових субсидій до уваги братимуть розмір призначеної допомоги з безробіття без урахування отриманої заробітної плати.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Крім того, уряд на час карантину вирішив збільшити розмір субсидій для тих громадян, хто їх уже отримує.

"У середньому збільшення субсидій для українських родин складатиме орієнтовно 300 грн", – повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своєму Telegram-каналі.

Механізм збільшення субсидії, за словами глави уряду, має запрацювати після ухвалення Верховною Радою закону про Стабілізаційний Фонд.

"Текстом постанови також забороняється в період карантину позбавляти громадян житлових субсидій. Голови ОДА з органами місевого самоврядування мають забезпечити дотримання цих умов", - зазначив Шмигаль.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні продовжили карантин та режим надзвичайної ситуації

Як повідомляв портал Знай.ua, українці відзначатимуть Великдень вдома

Також Знай.ua писав, на українців чекає примусове лікування від Сovid-19