Розпорядження про підготування окремих палат в лікарнях для VIP-персон із затонованими вікнами ті окремою кімнатою для охорони, підписане 25 березня Департаментом охорони здоров’я КМДА, набуло вибухового резонансу по всій країні. Це стало ще одним з багатьох критичних питань, що наразі бентежать киян. На офіційній сторінці у Фейсбуці “Кличко - мер” чи не щогодини з’являються десятки нових коментарів обурень. Як, власне, і на сторінці КМДА. Відповіді на них мер на особистій сторінці не надає і продовжує контактувати з киянами та ЗМІ виключно через коротенький онлайн-брифінг.

У місті - 40 хворих, а про VIP-палати розмовляли з Зеленським

Впродовж останньої доби у Києві було виявлено ще 6 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

“В столиці за вчорашній вечір і сьогоднішній ранок кількість осіб, що захворіли на коронавірус, збільшилася вже до 40 осіб. Захворіли 1 жінка 35 років і 5 чоловіків, віком від 28 до 70 років. 4 пацієнтів направлені до Олександрівської лікарні, 1 з пацієнтів знаходиться вдома на самолікуванні, а 70-річний військовослужбовець - до Військового госпіталю”, - повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Всього протестовано 1437 киян, а на стадії перевірки перебувають ще 30 осіб.

Не вдалося обійти і гучну тему з підготовки VIP-палат у столичних лікарнях.

“Що стосується VIP-палат, нібито для депутатів та інших чиновників, - такого немає. Розпорядження було зроблено на виконання наказів на виконання Державної служби державної охорони, МОЗ і звернення на підставі Державного управління справами при президенті. Ці документи - під грифом “Для службової справи”. В них ідеться про підготовленість медичних закладів для забезпечення осіб, щодо яких здійснюється державна охорона. Мова про те, що на випадок хвороби, перші особи держави мають мати окремі палати, щоб поряд була охорона”, - зазначає мер Києва Віталій Кличко.

За словами голови КМДА, він вчора зв’язувався із Володимиром Зеленським - розмовляв про скасування цього наказу і Президент, ніби, повідомив, що готовий це зробити вже найближчим часом.

Володимир Зеленський - фото Знай.ua
Володимир Зеленський - фото Знай.ua

Як писали Знай.ua, на боротьбу із розповсюдженням коронавірусу було виділено 260 млн грн. Але ж, за словами політиків, це - мізерна сума, якої 100%-во не вистачить на необхідні заходи.

Нарешті, на 2 тиждень карантину, цю ідею підтримав і столичний мер. Під час брифінгу він повідомив про “суттєві корективи” в бюджеті міста, які мають бути прийняті на позачерговому скликанні пленарного засідання Київради, що має розпочатися 26 березня о 14.00.

І, судячи з дописів у соцмережах, вже чимала кількість киян планує слідкувати за перебігом подій під час сесії в режимі онлайн, аби влада не почала голосувати за вигідні їм пропозиції. Можливо, це і не випадково, бо відвідати засідання особисто ані ЗМІ, ані громадські активісти наразі не можуть, згідно із забороною, розміщену на сайті Київради.

Депутати Київради - фото з Фейсбуку Володимира Левіна
Депутати Київради - фото з Фейсбуку Володимира Левіна

Народ лютує: “Везіть цих козлів в Феофанію!”

А в соцмережах же кількість коментарів від обурених жителів столиці стрімко збільшується. На кожен допис мера Києва та на сторінці КМДА люди жваво реагують та висловлюють своє ставлення до нинішньої ситуації у місті.

Ми і далі слідкуватимемо за ситуацією в столиці. Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.