Прем'єр Шмигаль визначив, що померлим коронавірус не страшний, тому його уряд все робить ″вчасно″. Після того, як в країну в'їхало півтора мільйона заробітчан з охопленої епідемією Європи, і ніхто їх не посадив на карантин, було оголошено про закриття кордону.

Дії уряду Шмигаля в умовах коронавірусної пандемії — це той випадок, ″коли ідіот гірший за покидька″. Таку думку висловив блогер Ігор Лесєв у новому випуску своєї програми ″Не добрий вечір″.

″Буквально на днях він заявив наступне: єдиним джерелом коронавірусу в Україні є заробітчани. І далі він міркує, що потрібно де тепер закрити кордони. Це той випадок, коли ідіот гірше покидька″.

Коли в Україні коронавируса ще не було, в Європі вже почалась епідемія, тому там почався карантин значно раніше, ніж у нас. І відповідно, закриття виробництва і сфери обслуговування привело до того, що українські заробітчани залишились без роботи.

І звичайно ж, люди, які залишились без роботи в чужій країні, почали повертатися додому. У цих людей, які перебували в епіцентрі епідемії, шанс заразитися майже 100%, і кожен українець, що в'їжджає в країну, потенційний носій вірусу, зазначає блогер.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тому, на думку Лесєва, єдиним правильним рішенням було б ″вводити насильницький карантин для всіх, хто в'їжджає″.

″Не для всієї країни, що поклало нашу економіку. А тільки для тих, хто приїжджає з-за кордону. Країна собі живе і працює звичайним життям. Так, нехай будуть обмеження на масові заходи. Так, проводиться діагностика всіх з підозрою на коронавірус. Але люди живуть і заробляють. А на карантині сидять тільки приїжджають - від нардепів до туристів і заробітчан. Ну це ж логічно!″

Та замість цього влада влаштовує шоу в Нових Санжарах, де посадила на карантин тих, кого у Китаї вже і так протестували на коронавірус.

″Нахрена було влаштовувати шоу в Нових Санжарах? Китайці і так їх перевірили. Там не було жодної людини з симптомом. Але ви ″повидєливались″ перед камерами, молодці. Але Нові Санжари потрібно було влаштувати всім, хто прибуває з-за кордону.″

При цьому Лесєв зазначає, що це, звичайно, дуже дорого для бюджету, однак це незрівнянно дешевше ніж те, що сьогодні влада зробила з країною.

″Ми б виграли найголовніше — час. Поки у нас зараза поширювалася б вибірково, у світі б уже щось придумали. Наприклад, знайшли б вакцину. Або сам би вірус став менш агресивним для людей.″

Натомість, тепер десятки тисяч заробітчан розсмокталися по всій країні, епідемією охоплені цілі села. Не захищений спецзасобами медперсонал масово заражається, через хворобу кількість працюючих лікарів зменшується. Вже зараз не вистачає медиків, щоб лікувати звичайних пацієнтів, скасовуються планові операції, закриваються пологові будинки.

″А влада все дії приймає зі злочинним запізненням. Вони тільки зараз закрили кордони. Це коли зараза вже поширилася по всій країні. Це як з транспортом у Києві. Спочатку закрили метро, а потім зрозуміли, що треба б закрити і наземний транспорт. Це після того, як люди їздили в переповнених тролейбусах. Спочатку продали тонни масок за кордон. А тепер не пускають в аптеки і магазини без масок. І так у нас у всьому. Мавпяче копіювання чужого досвіду, коли боржомі вже не наливають″.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ігор Лесєв розповів, як в Україні лікують від коронавірусу лише "обраних"

Як повідомляв портал Знай.ua, Лесєв прокоментував заміну прем'єра

Також Знай.ua писав, Ігор Лесєв довів, що "слуги народу" небезпечніші за коронавірус