Активістка Катерина Гандзюк загинула в 2018 році після нападу на неї з кислотою, проте справу досі не розкрито. Як замовники, так і виконавці вбивства дівчини досі розгулюють на свободі. Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова відсторонила свого заступника Віктора Тропака від розслідування вбивства.

Батько вбитої, Віктор Гандзюк, опублікував на своїй сторінці в Facebook пост, в якому різко звернувся до президента України Володимира Зеленського. Втративши найцінніше в житті — доньку, вбитий горем батько гнівно заявив, що мовчати і “ковтати” брехню більше не збирається.

"Володимир Зеленський, те що новий генпрокурор Венедиктова починає свій шлях на посаді з брехні по справі вбивства моєї дочки, Катерини Гандзюк - це відверта ганьба, про який я не збираюся мовчати", - написав він.

Пост Віктора Гандзюка\Facebook

Віктор Гандзюк також запитав, чому він повинен мовчати, коли читає радісні пости адвокатів голови Херсонської облради Владислава Мангера, який підозрюється в тому, що “замовив” активістку.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Катерину Гандзюк вбили два роки тому - скріншот з відео

"Чому я повинен мовчати, коли читаю брехня генпрокурора про те, що вона не забирала справи у прокурора, який весь цей час копав херсонський кримінал і нарешті робив щось нормальне в справі Каті? Чому я повинен мовчати, коли читаю брехня, що новий генпрокурор нічого не забирала, якщо я бачу офіційний документ, Венедиктова призначила нового куратора по цій справі?", - написав Віктор Гандзюк.

Він вважає, що у прокурорів і так мало часу, що потрібно поспішати, тому що з кожним днем і місяцем шанси на справедливість стають все меншими.

"Чому я повинен мовчати, якщо очевидно, що у нового куратора просто немає часу розбиратися в сотні прізвищ кримінальної ОЗГ, яка роками вбивала людей на Херсонщині? Чому я повинен мовчати, якщо ви мені особисто обіцяли результат, а зараз ваша протеже за один день робить цей результат ще на місяці вперед недосяжним? Чому я повинен мовчати, коли прокурор, перший серйозно взявся за справу і повернув в Україну кримінального авторитета Москала і виписав йому підозра, подав у відставку?" - зазначив батько вбитої.

Віктор написав, що поки Зеленський не відповідає на всі ці питання, то сам він мовчати не буде.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала Павловського, головного підозрюваного у справі Гандзюк: пов'язаний з Блоком Петра Порошенка

Як повідомляв портал "Знай.іа", мама Катерини Гандзюк розповіла, якими були останні слова її доньки