Голова ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка нещодавно заявила про припинення опозиції до діючої влади, вважає, що українці, які повернулися додому перед закриттям кордонів, несуть епідемічну загрозу для решти населення країни.

Про це стало відомо завдяки заяві Юлії Тимошенко заявила в ефірі одного з українських телеканалів.

Юлія Тимошенко, скріншот: Телеграм / PavlovskyNEWS
Юлія Тимошенко, скріншот: Телеграм / PavlovskyNEWS

Юлія Володимирівна порівняла українців, які повертаються з-за кордону в умовах пандемії covid-19, з чашкою Петрі" - лабораторною ємністю, в якій розмножуються бактерії. Таку паралель народний депутат провела в зв'язку з тим, що громадяни України, які десятками тисяч кинулися на батьківщину перед закриттям кордонів, не проходять належного медичного обстеження, потрапляючи на територію України, і не дотримуються режиму самоізоляції, в результаті чого представляють серйозну загрозу поширення вірусу SARS-CoV-2 в країні.

Зокрема, Тимошенко висловила здивування через те, чому евакуйовані з Китаю українці були чи не єдиними громадянами країни, які пробули необхідні два тижні в режимі самоізоляції, тоді як десятки тисяч українців, які потрапили на територію України за останній тиждень, користуються повною свободою пересування незалежно від того, хворі вони чи здорові.

"З США летить літак. Там 390 пасажирів. 9 годин летять. Там чашка Петрі - це посудина, де під спеціальною температурою розмножуються бактерії", - провела паралель Тимошенко, закликавши владу запровадити "розумний карантин" в країні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, під удар потрапили лікарі і діти - у Києві зафіксували нові випадки зараження COVID-19.

Як повідомляв Знай.uа медики рятують світ, а в Україні отримують найнижчі зарплати - Держстат опублікував дані.

Знай.uа писав, палити "не виходячи"... з костюма – українцю припекло і він створив коронавірусний скафандр для курців.