У неділю, 29 березня президент України Володимир Зеленський провів нараду з представниками Кабміну, відповідних міністерств і державних відомств, які відповідальні за протиепідемічні заходи, спрямовані на боротьбу з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

Джерело: офіційне інтернет-представництво Президента України.

Захід проходив без особистої зустрічі представників влади - спілкування відбувалося за допомогою засобів електронного зв'язку.

Володимир Зеленський, скріншот з відео
Володимир Зеленський, скріншот з відео

На нараді Зеленський вкотре пообіцяв забезпечити Україну необхідними засобами захисту, в першу чергу - медичними масками.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"У кожній аптеці мають бути маски. І не за завищеними в десятки разів цінами, а за нормальними, доступними. І важливо, щоб були захищені наші медики, адже вони сьогодні фактично на передовій. Мають бути захищені нацгвардійці і обов’язково – наші військові", - сказав президент.

Для цього в Україну вже прибув відповідний вантаж.

"Уже другий літак привіз сьогодні засоби для індивідуального захисту, дезінфекції, необхідне медичне обладнання. У виробників шалені черги по речі, необхідні для подолання інфекції. Але для українського уряду вони роблять пріоритет, завдяки чому нам не потрібно чекати на закупівлі тижнями. Наступного тижня ми очікуємо прибуття ще кількох літаків", – розповів Зеленський.

На порядку денному було й обговорення медичних установ до обсервації потенційно інфікованих і лікування вражених коронавірусною хворобою.

Також на нараді обговорили необхідні зміни до державного бюджету, оскільки пандемія коронавірусу спричинила необхідність додаткових видатків при зменшенні державних доходів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше в Україні закрили пологовий будинок через медсестер, інфікованих коронавірусом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", VIP-пацієнтам з коронавірусом не допоможуть гроші, лімузини, охоронці і особисті літаки - всі в звичайну державну інфекційну.

Також "Знай.ua" писав, більше 100 заражених за добу та 9 летальних - у МОЗ повідомили про нові захворювання коронавірусом в Україні.