В ніч з 30 на 31 березня Верховна Рада на позачерговому засіданні підтримала законопроект про відкриття ринку землі. За прийняття закону проголосувало 259 парламентаріїв.

Законопроект № 2178-10 “Про внесення змін в деякі законодавчі акти України про обіг земель сільськогосподарського призначення” під час позачергового засідання ВР 30 березня підтримала більшість народних депутатів.

Від фракції "Слуга народу" "за" було 206 голосів, від "Європейської солідарності" – 23 голоси, від "Голосу" – 13, від депутатської групи "Довіра" – 12 і 5 голосів від позафракційних.

Голосування про ринок землі, Facebook
Голосування про ринок землі, Facebook

Відомо, що у повному складі не підтримали прийняття закону фракції ОПЗЖ, "Батьківщина" і депутатська група "За майбутнє".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Так, запуск ринку землі відбудеться вже 1 липня 2021 року. Прийняття цього закону стало умовою збільшення програми МВФ. Президент Володимир Зеленський зазначив, що без отримання допомоги від міжнародних партнерів Україні загрожує дефолт і падіння економіки.

Головні тези прийнятого законопроекту № 2178-10:

  • Тільки громадяни України-фізичні особи зможуть купувати землю до 1 січня 2024 року.
  • Можливість допуску іноземців до купівлі землі на території України розглянуть після рішення на загальнонаціональному референдумі.
  • Не будуть продаватися землі сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності.
  • У перші два роки після запуску земельної реформи площа в одні руки буде обмежена 100 га.
  • Українським юридичним особам дозволять купувати землю з 1 січня 2024 року і не більше 10 тис. га.
  • Розрахунок за покупку землі може проходити тільки в безготівковій формі.
  • Банки можуть бути власниками земельних ділянок у межах стягнення застави. Такі ділянки повинні бути відчужені на торгах протягом 2-х років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Верховна рада прийняла закон про ринок землі.

Як повідомляв Знай. ua, хто голосував за відкриття ринку землі.

Також Знай. ua писав, що Зеленський негайно звернувся до українців з приводу землі.