Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства відреагувало на прийняття у другому читанні законопроекту № 2178-10 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про обіг земель сільськогосподарського призначення". Про це повідомив Міністр економіки, сільського господарства і торгівлі Ігор Петрашко.

"Дуже важливо, що політичні сили змогли знайти консенсус, внести додаткові запобіжники в проект закону та відкрити нову сторінку в українській історії. Зараз наше головне завдання - підготуватися до відкриття ринку землі і створити всі необхідні умови для того, щоб фермер отримав доступ до кредитних ресурсів, не допустити рейдерства і встановити такі правила гри, які б дозволили створювати нові робочі місця на землі і розвиватися аграрному сектору. Ми розпочинаємо консультації з аграріями та створюємо спеціальну робочу групу по імплементації цього закону", - прокомментировал он.

Відкриття ринку землі заплановано на 1 липня 2021 року.

Законопроект визначає ключові параметри функціонування ринку землі. Згідно із законопроектом, буде введений в обіг земель сільськогосподарського призначення.

Так, з моменту набрання чинності і до 1 січня 2024 року покупцями земель сільгосппризначення зможуть бути тільки фізичні особи – громадяни України. З 1 січня 2024 року покупцями зможуть стати також юридичні особи.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

До 1 січня 2024 року для громадян буде діяти обмеження на придбання права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею до 100 га.

В ніч з 30 на 31 березня Верховна Рада на позачерговому засіданні підтримала законопроект про відкриття ринку землі. За прийняття закону проголосувало 259 парламентаріїв.

Законопроект № 2178-10 “Про внесення змін в деякі законодавчі акти України про обіг земель сільськогосподарського призначення” під час позачергового засідання ВР 30 березня підтримала більшість народних депутатів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Верховна рада прийняла закон про ринок землі.

Як повідомляв Знай. ua, хто голосував за відкриття ринку землі.

Також Знай. ua писав, що Зеленський негайно звернувся до українців з приводу землі.