Коронавірус охопив усю планету і вже заразив майже 800 тисяч людей - станом на вівторок 31 березня, у світі кількість інфікованих досягло 785 тисяч чоловік. В Україні уже 548 хворих і 13 загиблих. Невже, це лише початок?

Підприємець, журналіст та громадський діяч Андрій Пальчевський досліджує тему коронавірусу вже не перший місяць. За його словами, якщо не буде прийнято термінових заходів, в Україні може повторитися італійський сценарій поширення коронавірусу. Про це Пальчевський розповів в програмі ″Українські сенсації″.

″Починаючи приблизно з 1 січня 2020 року я прискіпливо стежу за тим, що відбувається насправді. І якщо ви звернете увагу, протягом двох з половиною місяців я дуже наполегливо виступав щодо того, що необхідно готуватися до лиха″, - зазначив він в коментарі.

Зараз Пальчевський, який зазвичай із задоволенням буває на публіці, майже не виходить із дому. Він зазначив, що його вражає недбальство, з яким українці ставляться до небезпеки і навіть під час карантину безпечно гуляють по вулицях без захисних засобів.

″Я зараз знаходжуся вдома, там балони з водою мені принесли. Я вам чесно кажу — один я побризкав спеціальним розчином, коли заносив додому. А два стоять на вулиці ще, за дверима. Я їх буду використовувати ще через дві доби. До реч, про воду. Розрахунок приблизно 30 літрів на 10 діб на людину, якщо хтось запасається водою″.

Андрій Пальчевський не з чуток і не з новинних хронік знає, яким страшним може бути цей вірус.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

″Мій товариш порощався з життям реально, коли його поклали під штучну вентиляцію. Він думав, що це кінець, але організм виявився міцним. Йому 42 чи 43 роки — як нашому президенту, він тому і вижив. Так, його врятували, але діло було за кордоном...″

Громадський діяч б'є на сполох. Він вважає, що в Україні таких апартів штучної вентиляції легень, які рятують життя, обмаль і люди навіть не усвідомлюють, на скільки,

″Мені здається, ми навіть не усвідомлюємо те, на скільки їх критично мало″, - каже Пальчевський.

За словами головного санітарного лікаря Ляшка, в Україні на сьогодні близько 340 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) у відділеннях інтенсивної терапії в інфекційних лікарнях, та ще 3500 є у відділеннях інтенсивної терапії поза межами інфекційних лікарень. Тобто, всього приблизно 3840 ШВЛ на всю Україну!

Для Андрія Пальчевського є очевидним, що ця цифра — крапля в морі.

″У німців близько 200 тисяч ШВЛ. Та якщо в Німеччині 220, розділимо хоча б на 5 — то 40 тисяч хочаю мало бути. Але цього і близько немає. Я думаю, що керівництво країни неправильно інформує стосовно всієї складності ситуації″.

Пальчевський з острахом думає про те, що буде, якщо в Україні повториться італійський сценарій поширення епідемії.

″Я думаю, що ми повинні внутрішньо готуватися до цього. Якщо зараз не будуть прийняті заходи, а вони не приймаються — я ходжу Києвом і бачу, що люди в розслабленому стані.″

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, інтерактивна карта коронавірусу показує, скільки людей підчепили смертельну хворобу.

Як повідомляв портал Знай.ua, Шмигаль назвав два сценарії продовження карантину в Україні

Також Знай.ua писав, емігрантка в Італії попередила про неминучу катастрофу від коронавірусу