Співзасновник Українського інституту майбутнього, шеф-редактор видання Хвиля Юрій Романенко розповів про те, скільки росіянам вдасться прожити в умовах карантину або звільнення з роботи у зв'язку з пандемією коронавіруса. Про це він розповів у своєму Telegram-каналі Romanenko Dreams&Nightmare Show.

В якості ілюстрації він поставив дані соцопитування в Україні 3,5 роки тому.

"До речі, це хороший показник реального положення справ у Росії. В цьому плані там ситуація нічим не відрізняється від України.В Україні точно такі ж цифри. Заради цікавості підняв дані соцопитування 3,5 роки тому. Зверніть увагу на цифри. Фактично вони вказують, що подушки не було вже тоді", - розповідає він.

Романенко зазначив, що пандемія може дуже сильно вдарити по Росії і найімовірніше Кремль вже пропустив момент, коли треба було починати діяти.

"Майже дві третини росіян (63,6%) не мають накопичень. Про це повідомляє РБК з посиланням на результати соціологічного дослідження, виконаного науково-технічним центром "Перспектива" на замовлення страхової компанії "Росгосстрах Життя" і банку "Відкриття". Заощаджень 21,2% респондентів буде достатньо, щоб прожити на них максимум місяць", - написав Романенко.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Він зазначив, що фактично 85% росіян живуть від зарплати до зарплати, і на випадок звільнення або тривалих карантинів у них просто немає грошей.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Романенко розкритикував українців, які не дотримуються карантину.

Як повідомляв Знай. ua, Романенко напустив диму в конфлікт Лерос і Єрмака.

Також Знай. ua писав, що МОЗ збентежив повідомленням про коронавирусе.