Призначена нещодавно новий генпрокурор Ірина Венедиктова в понеділок, 30 березня, підписала заяву Віктора Трепака про відставку з посади заступника генпрокурора. Він подав заяву на звільнення за власним бажанням, через недавнього рішення Венедиктової. Про це повідомляє ZN.UA.

У відставку Трепак подав 27 березня, це рішення заступник генпрокурора прийняв через те, що його начальниця змінила обов'язків заступників. Це своєю чергою призвело до того, що Трепак був відсторонений від усіх справ, які розслідує Служба безпеки України. Зокрема, це стосується і справи про напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

Віктор Трепак, скрін з відео
Віктор Трепак, скрін з відео

"У мене забрали курирування діяльністю двох департаментів – які здійснюють процесуальне керівництво у справах Майдану", і по справах, які розслідуються слідчими СБУ", - пояснив Трепак. Він вважає, що перерозподіл повноважень у Генпрокуратурі є інструментом тиску. За словами Віктора Тропака, такий перерозподіл повноважень унеможливило його подальшу роботу на посаді заступника генпрокурора.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, Венедиктова задекларувала авто за 2,5 млн і 13 банківських рахунків.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Білецький прокоментував відставку Тропака.

Також портал "Знай.ua" писав, що Венедиктова вдягла мантію генпрокурора, що відомо про наступниці Рябошапки.