Миколаївська компанія «Софія Граніт» заробляє десятки мільйонів гривень на ремонті доріг після того, як її директор Ігор Негулевський став народним депутатом і членом парламентського комітету з питань транспорту та інфраструктури. Про це йдеться в журналістському розслідуванні на сайті Апостроф.

Повідомляється, що Негулевський в 2019 році пройшов до парламенту по мажоритарному округу в Миколаївській області від партії «Слуга народу». Відтоді його комерційна компанія істотно наростила прибуток.

«Негулевському щиро пощастило, тому що ніякої політикою він раніше не займався, а був простим директором компанії «Софія Граніт», яка займалася різкою декоративного каменю, поставками щебеню, й іноді аварійним, або як його люблять називати в Україні, ямковим ремонтом», - йдеться в статті.

Згідно з інформацією відкритої бази даних YouControl, після обрання Негулевського депутатом компанія «Софія Граніт» почала вигравати великі державні тендери, збільшивши свій прибуток більш ніж в чотири рази.


Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Після обрання народним депутатом Негулевський перестав бути директором «Софія Граніт», але залишився бенефіціарним власником компанії. І ця компанія зараз активно займається аварійним ремонтом доріг в Миколаївській області на підставі вже згадуваних виграних тендерів. У 2020 році компанія Негулевського виграла вже 7 тендерів на більш ніж 20 мільйонів гривень», - пише Апостроф.

При цьому офіційно в компанії «Софія Граніт» працює всього 10 осіб, включаючи директора і бухгалтера, а парк техніки включає лише 7 одиниць.

Раніше "Обозреватель" повідомляв про те, що на Миколаївщині після ремонтів компанією "Софія Граніт" на дорогах утворилися марсіанські ландшафти.

«Компанія «Софія Граніт», подаючись на тендер, навіть не надала акти виконаних робіт за попередніми тендерами. Тобто ніяк не довела те, що вона взагалі в змозі виконувати роботи такого роду», - йдеться в розслідуванні.

Раніше про діяльність компанії депутата Негулевського писав «Обозреватель». Після ремонту за участю «Софія Граніт» дороги Миколаївщини рівнішими не стали і як і раніше нагадують марсіанський ландшафт.