Президент Російської Федерації Володимир Путін через активне поширення коронавірусної інфекції звернувся до росіян. Виступ запам'ятався досить прозаїчним прикладом боротьби з проблемами. Так, 8 квітня, 2020 року Путін згадав у своїй промові половців та печенігів, які раніше "мучили" Росію.

На цей приклад звернули увагу користувачі мережі Twitter і заявили, що російський президент повторюється.

"Дорогі друзі! Все проходить, і це пройде. Наша країна неодноразово проходила через серйозні випробування: і печеніги її шматували, і половці, — з усім впоралася Росія. Переможемо і цю заразу коронавірусну. Разом ми все подолаємо.", - Володимир Путін, 8 квітня 2020 року.

Він уже говорив практично те ж саме десять років тому, на нараді про боротьбу з лісовими пожежами.

Публікація Roustem Adagamov, скріншот: Twitter @adagamov
Публікація Roustem Adagamov, скріншот: Twitter @adagamov

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"У нас в країні було багато проблем у всі часи. І печеніги Росію терзали, і половці, і пси-лицарі, і Велику Вітчизняну ми пройшли. Росія вистояла, все пережила. І зараз, звичайно, теж випробування ... І звичайно, ми його подолаємо. Але тільки в тому випадку, якщо будемо працювати злагоджено, консолідовано, ефективно, з повною відповідальністю за доручену країною справу.", - Володимир Путін, 31 липня 2010 року.

Публікація NewFake_MIDRF, скріншот: Twitter @NMidrf
Публікація NewFake_MIDRF, скріншот: Twitter @NMidrf

Але це не єдиний повтор. Печеніги і половці фігурували у промові Путіна і в травні 2013 року — під час наради, де йшлося про підтримку вітчизняної анімації. Міністр фінансів Антон Силуанов заявив, що не розуміє, чому цій галузі повинні віддавати перевагу, адже в цьому випадку про пільги попросять й інші кінематографісти. Після цього Путін і розповів юридичний анекдот.

Ви знаєте, в історії російської юриспруденції є класичний такий приклад, коли судили стару жінку, вона чайник, по‑моєму, вкрала, мідний чайник, і захищав її то Плевако, то Александров, може бути, Коні — видатні адвокати, юристи. Коли прокурор дізнався про те, що захищатиме її видатний адвокат, він заздалегідь виклав всі аргументи захисту, сказав, що і незначний збиток, і бабуся старенька, вже треба було б пожаліти, але важливий принцип захисту приватної власності <...> Александров у відповідь взагалі кілька фраз тільки сказав: "Велика була і наша багатостраждальна Росія: і печеніги її терзали, і половці, — і там щось ще. А от тепер бабуся вкрала чайник, і Росія неодмінно повинна загинути". Бабусю не виправдали, але практично відпустили в залі суду з‑під варти.

"У нас Міністерство фінансів завжди стоїть на сторожі принципів. Тисяча людей працює в галузі анімації, але якщо їх звільнити, або зменшити соціальні відрахування, то податкова та пенсійна системи неодмінно повинні загинути.", - Володимир Путін, 24 травня 2013 року.

Відомо, що Путін надихнувся промовою адвоката Федора Плевако. За легендою, юрист, який жив наприкінці XIX-початку XX століття, врятував від суворого покарання стареньку, яка поцупила чайник. Суть історії в тому, що літню жінку судили за незначну крадіжку, а прокурор наполягав на священності власності. Однак адвокат виголосив промову, після якої присяжні виправдали стареньку. Ось вона:

"Багато бід, багато випробувань довелося зазнати Росії за її більше, ніж тисячолітнє існування. Печеніги терзали її, половці, татари, поляки. Двунадесять язиків обрушилися на неї, взяли Москву. Все витерпіла, все подолала Росія, лише міцніла і росла від випробувань. Але тепер, тепер... Старенька вкрала старий чайник ціною в тридцять копійок. Цього Росія вже, звичайно, не витримає, від цього вона загине безповоротно.", - Федір Плевако, адвокат, приблизно XIX століття.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вперше за 6 років - видобуток газу в Росії розвалюється на очах із-за коронавіруса.

Як повідомляв Знай.иа з'явився доказ, що Путін контактував із зараженим на Covid-19 - світ затамував подих.

Знай.uа писав, Путін влаштував штурм банків - росіяни в паніці забирають останні копійки.