З'явилася інформація, що за так звану "інтенсивність праці" і за "виконання особливо важливої роботи" голова Державної митної служби України Максим Нефьодов, а також три його заступники отримали надбавку в розмірі до 600%. Відомо, що дозвіл нарахувати собі такі "премії" дало Міністерство фінансів України у відповідь на звернення самого ж Нефьодова, яке діє з 1 січня 2020 року.

Про це стало відомо завдяки документам Мінфіну, які міністерство надало українським журналістам.

Максим Нефьодов, скріншот: YouTube
Максим Нефьодов, скріншот: YouTube

Однак при цьому в Мінфіні уточнили, що вже з 1 березня 2020 року всі дозволи на такі премії керівництвом підзвітних Мінфіну центральних органів влади було припинено. Як виявилося, про нарахування величезних надбавок до окладу перед Мінфіном клопотав сам Нефьодов. У листі від 16 січня 2020 року він просив "заднім числом" (з 1 січня 2020 року) узгодити нарахування двох премій по 300% посадових окладів йому і його трьом заступникам – Роберту Зелді, Сергію Петухову і Денису Шендрику. При цьому, Нефьодов посилався на Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям.

Максим Нефьодов, фото: 112.ua
Максим Нефьодов, фото: 112.ua

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Мінфін погодив ці нарахування, уточнивши, що виплати повинні здійснюватися за рахунок "економії фонду оплати праці працівників Державної митної служби України. При цьому, судячи з листа Мінфіну, узгодження проходило з працею і досить тривалий час. Так, на кодуванні документа значиться дата відправлення погодження до Держмитслужби – 27 лютого 2020 року.

Документи по преміям Нефьодова, скріншот: Мінфін
Документи по преміям Нефьодова, скріншот: Мінфін

У результаті, виходить, що міністерство схвалило нараховані з 1 січня надбавки рівно на три дні – по 1 березня, коли дію узгодження було припинено. При цьому у відповіді не уточнюється, чи нараховувалися ці надбавки Нефьодову та його заступникам у період з 1 січня по 27 лютого, або їх було перераховано заднім числом в період після виходу погодження з міністерства.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 30 млрд за квартал — Уманський назвав втрати України через корупцію в податковій та митниці.

Як повідомляв Знай.uа неймовірні перевтілення Тимошенко — як змінювалася зовнішність лідера "Батьківщини".

Знай.uа писав, Юлія Тимошенко розкрила "голодну зраду" Нефьодова, митники отримали по 700% премії.