В умовах боротьби з пандемією головними героями стають медики, які знаходяться на передовій відчайдушної війни з небезпечним вірусом Covid-19. Та, нажаль, в Україні до медичних працівників з боку держави залишається зневажливе ставлення попри всі обіцянки влади.

Медики скаржаться на мізерні аванси, отримані ними у квітні. До прикладу, молодший медичний персонал, медсестри отримали 1500 грн. Приблизно такі самі суми отримують і інтерни, які відважно стали в стрій, щоб допомогти боротися за життя українців. І такі мізерні виплати виглядають, як знущання над медиками.

Коли лікарі, які борються з коронавірусом у регіонах, отримають обіцяні 300% доплат? Чому виникли борги із зарплатами медикам? На ці питання в ефірі ток-шоу ″Право на владу″ відповів заступник міністра охорони здоров’я України, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

″Люди отримали аванс. Наразі МОЗ проводить аудит медичної реформи. Так, ми розуміємо, що повинні відбутися певні зміни. Ми бачимо певні просідання в реформі по розрахунку тарифів. Сьогодні лікарні отримують кошти в рамках тих заявок, які вони подавали. Аванс — цн 50% суми, яку вони повинні були отримати. В авансі не прорахована доплата в 300% за те, що люди працювали з короновірусною хворобою″

Ляшко запевнив, що ці доплати у розмірі 300% за квітень отримають всі медичні працівники, які працюють з Covid-19.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Коли лікарі, які борються з коронавірусом у регіонах, отримають обіцяні 300% доплат?

Коли лікарі, які борються з коронавірусом у регіонах, отримають обіцяні 300% доплат? Чому виникли борги із зарплатні медикам? На ці питання в ефірі ток-шоу «Право на владу» відповів заступник міністра охорони здоров’я України, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Geplaatst door ПРАВО НА ВЛАДУ op Donderdag 23 april 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, головного санлікаря Віктора Ляшка жорстко розкритикували за бюрократизм

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні почали випробування препарату проти коронавірусу

Також Знай.ua писав, в Україну з Китаю прилетів літак-гігант "Мрія" з медичним вантажем, встановлено світовий рекорд