Для вирішення конфлікту на Донбасі країнам Заходу потрібно почати з Росією новий діалог про безпеку в Європі та переглянути санкції, запровадженні через розгортання РФ збройного конфлікту на сході України й анексію Криму.
З такою заявою виступила Міжнародна кризова група (International Crisis Group, ICG) у доповіді "Мир в Україні: європейська війна". Про це повідомляє Deutsche Welle
з посиланням на текст доповіді.

Таким чином в Європі заговорили про необхідність зняття з Росії санкцій устами експертів міжнародної організації ICG, з головним офісом в самому серці ЄС - Брюсселі.

Ця аналітична група опублікувала доповідь, в якому зазначила, що Європі варто піти на поступки Москві і зняти санкції, вважаючи, що такий крок може зупинити війну на Донбасі.

Доповідь ICG, по суті, виправдовує агресію Росії проти України, що забрала тисячі життів і скалічила десятки тисяч доль.

В ICG заявляють, що Росія розв'язала війну в україні тому, що побоюється за свою безпеку і закликають почати "новий діалог" із Кремлем.

Перемовини з Росією, на думку експетів із ICG, повинні включати "чесне визнання побоювань Росії у сфері безпеки та готовність разом з Москвою шукати шляхів їх розвіювання".

Абсурдність таких заяв про безпеку Росії доводять низка фактів. Росія брала участь у бойових діях в Нагірному Карабасі, Придністров'ї, окупувала частину Грузії, російська авіація рівняла з землею сотні сіл і міст в Сирії, регулярно проводить спецоперації, диверсії і вбивства невигідних путінському осіб по всій Європі і чинить безліч інших злочинів по всьому світу. Це все через побоювання за свою безпеку?

Крім того, в ICG вважають, що західним партнерам не варто поставляти Україні озброєння, оскільки це не допоможе розв'язати конфлікт на Донбасі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Звідки руки ростуть

Доповідь ICG своїм контекстом цілком і повністю перегукується зі скандальною доповіддю "12 кроків для більшої безпеки України і Євро-Атлантичного регіону", опублікованою на сайті Мюнхенської конференції.

Як відомо, цю доповідь спішно видалили з сайту конференції, оскільки вона не мала ніякого офіційного статусу і повністю представляла "російську точку зору" на вирішення "українського питання".

Чому така організація як ICG взяла за основу своєї доповіді російські "12 кроків"? Справа в тому, що в ICG працюють такц "цікаві" експерти, як, наприклад, Андрій Кортунов, Генеральний директор Російської ради з міжнародних справ, що фінансується з федерального бюджету РФ. Кортунов є випускником МДІМВ МЗС СРСР - закінчити цей виш, не будучи дотичним до КДБ, було неможливо.

Тому не дивно, чому доповідь ICG пронизана проросійською позицією, яка постійно лунає з вуст російських "експертів".

Та завдяки тому, що цим "експертам" не вистачає розуму міняти методички, вирахувати російський вплив можна досить легко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, країни ЄС не мають єдиної консолідованої позиції щодо антиросійських санкцій. Таку заяву зробив президент Литви Гітанас Науседа

Як повідомляв портал Знай.ua, у Польщі закликали відмінити економічні санкції проти Росії

Також Знай.ua писав, Путін переніс дату закінчення Другої світової війни