Сильні пожежі в Чорнобильській зоні в 2020 році змусили звернути увагу не тільки на проблему підпалів та спалювання сміття, але і те, що діється на закритій території.

Так жахливі фотографії показали в соціальній мережі Facebook - на них видно, що техніка, яка брала участь у ліквідації аварії на ЧАЕС - зникла. Правда варто відзначити, що зникла вона не вчора або сьогодні - щоб дізнатися деталі доскрольте до кінця матеріалу.

Десяти, якщо не сотні одиниць техніки, яка випромінює радіацію, розпродали або переплавили.

А вот это интересно: кладбище чернобыльской радиоактивной техники, как оно выглядело раньше и как теперь

Geplaatst door Yegor Kharkov op Zondag 26 april 2020

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Чорнобильська Зона \\ фото зі сторінки Yegor Kharkov
Чорнобильська Зона \\ фото зі сторінки Yegor Kharkov

Чорнобильська Зона \\ фото зі сторінки Yegor Kharkov
Чорнобильська Зона \\ фото зі сторінки Yegor Kharkov

Чорнобильська Зона \\ фото зі сторінки Yegor Kharkov
Чорнобильська Зона \\ фото зі сторінки Yegor Kharkov

У групі "Бойкот пожежних України" відзначили, що подібний підхід відображає діяльність української влади за всі роки незалежності.

"На прикладі долі кладовища з радіоактивним технікою під Чорнобилем (було/стало) можна чітко провести паралелі з розграбуванням України взагалі. Хапнути, вкрасти, забарижити, а після мене хоч земля горі!" - це девіз українських чиновників (у тому числі і ДСНС), у них переймають досвід і прості українці і це вже стало українською традицією", - зазначають у групі.

Варто відзначити, що розпродаж і розпил радіоактивного техніки на металобрухт вже давно не сенсація. Щорічно люди показують фото з карт і жахаються жадібності чиновників, які не бояться розпродавати радіоактивний метал.

Але ще в 2012 році урядова газета "Урядовий кур’єр" писала детальний розбір польотів - куди, навіщо і чому віддається на розпил Зона відчуження. Правда, з тих пір мало що змінилося і щорічно виникають скандали навколо того або іншого майна з Чорнобильської зони. А спорожніле кладовище техніки відмінне тому підтвердження.

"За моїми даними, пункти відстою забрудненої техніки Рассоха-1 і Рассоха-2 практично ліквідовані. А тут і на пункті захоронення радіоактивних відходів «Буряківка» зберігалося в загальному тільки бронетехніки і вертольотів понад 1300 одиниць", - говорив ще в 2012 році газеті "Урядовий кур’єр" відомий ядерник, доктор фізико-математичних наук, директор Інституту проблем Чорнобиля Володимир Токаревський.